EXTRĂDARE Radu Mazăre. Consulul Madagascarului dă ULTIMELE INFORMAȚII

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Consulul onorific al Madagascarului în România a declarat, într-un interviu pentru Europa Liberă, că extrădarea lui Radu Mazăre se poate face foarte ușor. Dacă autoritățile din România își doresc acest lucru și dacă se mobilizează, extrădarea poate fi realizată pentru că noul președinte este ferm împotriva corupției. 

Oficialul din Madagascar spune că Radu Mazăre nu se ascundea, ci locuia în complexul său turist, unde practica sporturi extreme, așa cum era obișnuit și în România. 

Întrebat dacă fostul primar al Constanței se ascundea, consulul onorific a negat. 

„Nu, nu se ascundea. Era un om liber. Avea cerere de emigrare în Madagascar, depusă în Italia, la Roma, fiind cetățean al UE. Era expatriat, cu contract de angajat la propria sa firmă, cu cazier judiciar curat și pașaport nou-nouț când a venit în Madagascar", a declarat diplomatul. 

Oficialul din Madagascar spune că nu a primit o confirmare oficială, până în acest moment, privind reținerea lui Radu Mazăre.

„Dacă Radu Mazăre este arestat în Madagascar, ar putea fi o chestiune gestionată de Poliție. Am întrebat Ministerul de Externe, Ministerul Justiției și presa din țara mea, dar nu am primit o confirmare până acum", a declarat Serge Rameau.

Noul președinte este împotriva corupției

 

„Trebuie să vă spun că în Madagascar am avut alegeri prezidențiale, iar noul președinte, Andry Rajoelina, este foarte ferm în eradicarea corupției în țară. Mai multe persoane importante au fost arestate pentru fapte de corupție, așadar, dacă dl. Mazăre este în arest și dacă România face pași concreți pentru extrădare, sunt convins că vom găsi ușor soluția legală",  a precizat Serge Rameau. 

Madagascar este una dintre țările care nu au acord de extrădare, dar diplomatul spune că, dacă România dorește, extrădarea se paote face foarte rapid. 

 Serge Rameau a dat ca exemplu mai mulți oameni de afaceri care, așa cum a făcut și Mazăre, s-au ascuns, dar  „care au fost extrădați într-o singură săptămână". „Dacă a funcționat în cazul nostru, poate funcționa și în altă situație", a adăugat consulul onorific din Madagascar.

După ce a fost condamnat, Radu Mazăre a cerut azil politic, după cum a declarat în presa locală, însă Madagascar nu oferă azil politic. Astfel, și-a reînnoit anual cererea de rezidență, ca expatriat cu firmă proprie, care reprezintă o procedură obișnuită, potrivit consulului onorific al Madagascarului la București, Serge Rameau, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel