EXPOZIȚIE ALEXANDRA OANCEA „IO SONO!”

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

În perioada 03-15 septembrie 2020, Accademia di Romania in Roma, cu sprijinul Institutului Cultural Roman, organizează expoziția de artă contemporană „Io sono!” proiect realizat de artista Alexandra Oancea, bursieră „Vasile Pârvan” în 2020.

În cadrul expoziției, care va avea loc în Galeria de Artă a Accademia di Romania, ne sunt prezentate fragmente din poveștile migranților și refugiaților care trăiesc pe teritoriul Italiei, transpuse într-o serie de 13 lucrări de pictură și materiale video documentare realizate de către artistă.

Alexandra Oancea a absolvit U.N.A.T.C, Facultatea de Teatru, Scenografie, în 2006, debutând la Teatrul Nottara, București, în 2005 cu spectacolul “Travestiuri”. Au urmat alte proiecte teatrale, musical și scurt-metraj și, în paralel, participarea la expoziții de pictură și fotografie în țară și străinătate (Italia, Germania, Spania, Danemarca, Statele Unite, Singapore). Dintre cele mai importante, menționăm: Ateneul Roman (Y@A), Casa George Enescu (Y@A), Balul de Cristal, organizat de Casa Regala a României (Y@A) , Festivalul Intl. de Teatru de la Sibiu, Quadrienala de la Praga, Kunstart – Bolzano, ArtVille – Copenhaga, Berliner Liste – Berlin, Urban Nation Museum – Berlin. În 2018 a participat digital la Art Stage Singapore, Bbuzzart Gallery și în 2019 la „See me” New York, ChaShaMa Gallery. În 2019 a primit o rezidență artistică la Urban Nation Museum, Berlin, Germania.

În pictura mea, îmi caut inspirație în acele elemente care ne definesc lumea; varietatea culturală, identitatea folclorică, diversitatea sentimentelor și felul în care ni le exprimăm, folosind uneori obiecte care pot deveni sau sunt simbol, într-un limbaj universal. Portretele devin un mijloc de comunicare a sentimentelor și nu au scopul de a reprezenta figura umană într-un mod ilustrativ, descriptiv.Nu se vor a fi reprezentări realiste ale figurii umane sau reproduceri stricte ale realității, ci simboluri, metamorfoze. Ele reprezintă sentimente, probleme ale societății și ale vieții de zi cu zi, întruchipează trăiri universale care le transformă în Personaj.Eu le numesc „portrete ale sentimentelor”. (Alexandra Oancea)

Vernisajul expoziției va avea loc în data de 3 septembrie, la orele 18:00. Numărul de vizitatori va fi limitat și accesul se va face pe bază de rezervare. Condițiile de vizitare vor fi comunicate ulterior pe pagina de facebook a evenimentului, potrivit unui comunicat de presă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel