EXPLOZIE uzină Cehia. Cinci români și-au pierdut VIAȚA

Narcis Popa |
Data publicării:

Cinci români au fost identificați printre persoanele ucise în explozia de la uzina chimică din Cehia. 

"Potrivit datelor obținute de către reprezentanții ambasadei României în Cehia de la autoritățile locale, până la acest moment, trei din cele șase persoane decedate în urma accidentului au fost identificate ca fiind cetățeni români.

Consulul din cadrul Ambasadei României la Praga s-a deplasat în localitatea respectivă pentru a solicita autorităților competente detalii suplimentare și pentru a acorda asistență de specialitate.

De asemenea, misiunea diplomatică a întreprins demersurile necesare în vederea identificării și notificării familiilor cetățenilor români decedați.

Ancheta autorităților locale cu privire la acest incident este în curs de desfășurare.

Ambasada României în Republica Cehă monitorizează cu prioritate situația și menține în permanență legătura cu autoritățile competente, fiind pregătită să acorde asistență consulară, inclusiv pentru organizarea transportului funerar destinat repatrierii trupurilor neînsuflețite," se arată într-un comunicat al MAE. 

Explozia a avut loc ieri 

Reamintim că șase persoane murit în explozia care a avut loc la o uzină chimică în Cehia, au anunţat joi autorităţile, relatează The Associated Press.

Uzina aparţine Synthos și se află în localitatea Kralupy nad Vltavou, situat la aproximativ 30 de kilometri nord de Praga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel