Explozie la o rafinărie clandestină: Peste 100 de morți

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Centrala nucleară din Zaporojie, un pericol pentru Rusia și Ucraina. Are stocate 1.200 de tone de combustibil nuclear
Centrala nucleară din Zaporojie, un pericol pentru Rusia și Ucraina. Are stocate 1.200 de tone de combustibil nuclear

O explozie la o rafinărie a dus la moartea a peste 100 de persoane. Rafinăria funcționa ilegal în Nigeria, iar tragedia a avut loc sâmbătă.

Explozia s-a produs la graniţia dintre statele Rivers şi Imo. Resturi, genţi şi haine aparţinând celor care au murit au împânzit pământul, care a fost înnegrit de petrol şi funingine, transmite Reuters, citat de Știrile PRO TV.

„Sunt atât de mulţi oameni care au murit aici. Rog guvernul să analizeze acest lucru”, a declarat Uche Woke, un lucrător în rafinărie.

Societatea de Cruce Roşie Nigeriană a fost la faţa locului duminică pentru a evalua explozia, care a distrus și o porţiune a Pădurii Abaezi, care se întinde pe graniţa zonei administraţiei locale Ohaji-Egbema, a statului Imo cu statul Rivers.

Preşedintele nigerian, Muhammadu Buhari, a afirmat într-o declaraţie că va intensifica măsurile de control asupra rafinăriilor ilegale, după ceea ce el a descris drept ”o catastrofă” şi ”un dezastru naţional”.

 

Procesul a dus la accidente mortale

 

Şomajul şi sărăcia din Delta Nigerului, zonă producătoare de petrol, au făcut rafinarea ilegală atractivă, dar cu consecinţe adesea mortale.

Ţiţeiul este extras dintr-o reţea de conducte deţinute de mari companii petroliere şi rafinat în rezervoare improvizate.

Procesul a dus la accidente mortale şi a poluat o regiune deja afectată de scurgerile de petrol în terenuri agricole, pârâuri şi lagune.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel