Explozie la o mină de cărbune din Turcia: Cel puțin 14 morți și zeci de răniți

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O explozie produsă vineri într-o mină de cărbune din provincia Bartin, în nordul Turciei, a provocat moartea a 14 persoane şi rănirea altor câteva a declarat ministrul turc al sănătăţii, Fahrettin Koca, după ce presa locală a anunţat că 49 de persoane au rămas blocate în mină.

Nu se cunoaşte cauza exploziei, a declarat Autoritatea de gestionare a dezastrelor din Turcia (AFAD), retrăgând o declaraţie anterioară potrivit căreia explozia ar fi fost cauzată de un transformator.

Presa turcă a relatat că explozia ar fi putut fi cauzată de "grizu", nume pentru amestecul de gaze inflamabile emanate în minele de cărbune.

"Conform informaţiilor actuale, două persoane au murit şi avem 20 de răniţi în explozia care a avut loc într-o mină de cărbune din Bartin", a declarat Koca pe Twitter.

Explozia s-a produs la 300 de metri adâncime de la intrarea în mină, în jurul orei 15:15 GMT, a precizat biroul guvernatorului din Bartin.

Separat, agenţia turcă de stat Anadolu l-a citat pe guvernatorul din Bartin, Nurtac Arslan, care a declarat că 44 de persoane au fost prinse la 300 de metri sub intrarea în mină, iar alte cinci au fost prinse la 350 de metri sub intrare. Procuratura din Bartin a lansat o anchetă privind cauza exploziei, a precizat Anadolu, potrivit Reuters.

Explozie la o mină de cărbune din Turcia: Cel puțin 14 morți și zeci de răniți

 

Ministrul de Interne Süleyman Soylu a anunțat că 14 persoane și-au pierdut viața în urma exploziei.

Guvernatorul din Bartın, Nurtaç Arslan, a anunțat că există mineri prinși în subteran în urma exploziei.

Arslan a precizat că, potrivit informațiilor preliminare, în subteran se aflau 49 de persoane.

Brigăzile de sănătate și de pompieri au fost trimise la mină după explozia care a avut loc în jurul orei 18.15.

Președinția pentru gestionarea dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) din cadrul Ministerului de Interne a anunțat mai întâi că explozia a fost provocată de un transformator, dar ulterior a eliminat această declarație de pe tweet-ul său.

Guvernatorul Bartın, Nurtaç Arslan, a făcut o declarație la mină și a spus: "Sunt 44 de persoane la nivelul -300 și 5 persoane la nivelul -350. 8 persoane au fost salvate prin mijloace proprii. Toate echipele noastre sunt mobilizate. În prezent, salvăm a șasea persoană rănită".

Nurtaç Arslan a vorbit și cu un muncitor care a ieșit din mină.

Muncitorul a spus: "Nu știm nimic. A fost praf și fum, nu știm ce s-a întâmplat. Am ieșit prin mijloace proprii. Era o masă de praf din cauza presiunii, nu se vedea nimic", potrivit BBC

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel