EXCLUSIV  Explozie Italia. Românul care a supraviețuit exploziei, mărturie cutremurătoare: M-a doborât la pământ, m-a ars

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Silviu Partenie, românul care a fost rănit în cumplita explozie de pe autostrada din Bologna, a povestit pentru stiridiaspora.ro momentele cumplite pe care le-a trăit și cum a reușit să supraviețuiască exploziei care a rănit peste 150 de persoane și a ucis una. 

Silviu Parteni este plecat în Italia de 25 de ani și locuiește la Roma. El se afla într-unul din transportoarele care au fost lovite de cisterna care ulterior a explodat. 

A fost o chestiune de secunde. Am sărit din camion 

"Au fost trei camioane implicate: o cisternă, un tir încărcat cu diluant și un transportor cu mașini. Cisterna a lovit tirul cu diluant și de acolo au intrat în mine, eu fiind practic primul din acest grup, eram șoferul transportorului încărcat cu mașini. Eu stăteam pe loc. Aveam frâna de mână trasă, abia intrasem de pe Autostrada A1 pe A14 spre Padova și m-am oprit, cu avaria pusă. Când am văzut că am deja un alt camion în spate, am stins avaria. În momentul accidentului am simțit mai mult o zdrucinătură, nu a fost un impact extraordinar de puternic. Eu mă uitam doar în oglinzi. Pe partea stângă se vedeau flăcări. Atunci a fost o treabă de fracțiune de secundă. Mi-am desfăcut centura cu o mână, am deschis ușa cu cealaltă, mi-am luat borseta și am sărit din camion. Flăcările erau la un metru în spatele cabinei. Luase foc tot," a spus Silviu Parteni pentru Stiridiaspora.ro.

Suflul exploziei m-a ars și m-a doborât la pământ 

Silviu spune că flăcările l-au rănit în momentul în care a sărit din camion. Totodată, el a fost ars și de suflul exploziei care l-a doborât la pământ

"Am suferit arsuri de gradul doi la picioare, mâini și ceafă, adică părțile care erau descoperite. Eram îmbrăcat cu pantaloni scurți și tricou. M-a ars pe toată porțiunea descoperită. Când am sărit din camion au fost flăcările care m-au atins la picioare. Cea mai puternică a fost expozia cisternei. Apucasem să fug, eram cam la 300 de metri de camion în acel moment. Suflul exploziei, chiar dacă eram la distanță, m-a trântit la pământ și m-a ars tare. Dacă eram lângă camion, acum nu mai stăteați de vorbă cu mine. Sunt bucuros că sunt în viață, că am reușit să mă salvez. De la spital mi-au spus că trebuie să mă duc la consult peste trei săptămâni. Nu știu cât va dura recuperarea totală. Deja mânile și picioarele au început să mi se umfle și începe să mă doară foarte mult. Nivelul de adrenalită a scăzut și durerile sunt din ce în ce mai mari. M-a afectat foarte tare și zgomotul exploziei cisternei. Trebuie să mă duc la un control pentru că mi-a afectat și auzul, îmi creează probleme. A fost o explozie foarte puternică, blocurile de la un kilometru distanță au ferestrele sparte, vă dați seama ce a fost acolo," povestește Silviu.

Au fost răniți și doi carabinieri

"Am văzut și doi carabinieri care veneau pe cealaltă parte a autostrăzii, care opreau mașinile să nu meargă spre zona afectată. Au fost și ei afectați de explozie. M-a impresionat foarte tare și situația șoferului care transporta diluant. A reușit și el să se salveze, a sărit din camion. Norocul lui a fost că înainte de impact se uita în oglinzi și a văzut că șoferul din spate vine cu viteză foarte mare și nu va apuca sa frâneze. El a tras puțin de volan, a dat sa plece de pe loc," a încheiat Silviu Parteni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel