Expert ONU, despre condiţiile de viaţă ale sezonierilor din Spania: "Sunt DEPLORABILE! Să le amelioreze înainte să MOARĂ oameni!"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Autorităţile spaniole trebuie "să amelioreze imediat condiţiile de viaţă deplorabile ale lucrătorilor imigranţi sezonieri, înainte să moară oameni", a avertizat vineri un expert al Consiliului drepturilor omului al ONU, relatează AFP.

Mai multe tabere improvizate de muncitori sezonieri au fost recent distruse de incendii în provincia Huelva (sud), iar "peste 170 de persoane au rămas fără adăpost" şi "chiar mai mulţi vulnerabili", a declarat Olivier De Schutter, raportor privind sărăcia extremă, într-un comunicat.

"Aceste incidente subliniază necesitatea urgentă de a asigura condiţii de muncă şi de viaţă decentă" sezonierilor, a adăugat el adresându-se autorităţilor locale, angajatorilor şi industriilor agricole.

În iunie, acelaşi expert a făcut apel la autorităţile spaniole să asigure acces la îngrijiri medicale lucrătorilor sezonieri. "O lună mai târziu, situaţia se degradează de manieră alarmantă zi după zi, în contextul pandemiei de COVID-19", avertizează el.

Spania este una dintre ţările cele mai afectate de pandemie, cu peste 28.000 de morţi. Mai multe focare de contagiune au apărut în ultimele săptămâni în rândul muncitorilor sezonieri agricoli care străbat ţara pentru a culege recoltele de fructe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel