Expert în sănătate african: A venit timpul să trăim cu virusul, nu să-l oprim

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Fotografie creată de Chokniti Khongchum, de la Pexels
Fotografie creată de Chokniti Khongchum, de la Pexels

Un expert în sănătate african a vorbit despre COVID-19.

Zilele în care se încerca ţinerea sub control a pandemiei de coronavirus în Africa s-au încheiat, acum că virusul este pretutindeni, susţine John Nkengasong, directorul Centrelor pentru controlul şi prevenirea bolilor din Africa, transmite joi dpa, potrivit Agerpres.

Oficialul african a făcut aceste remarci în condiţiile în care numărul total de contaminări de pe continent a trecut de 10 milioane, semnal că nu mai are sens să se încerce oprirea transmiterii virusului şi în schimb trebuie stabilit cum pot fi ajutaţi în mod optim oamenii să-i supravieţuiască.

"S-a încheiat vremea urmăririi contactelor"



"S-a încheiat vremea urmăririi contactelor", spune Nkengasong. Potrivit lui, restricţiile nu mai reprezintă răspunsul potrivit pentru această boală, deşi oamenii trebuie să respecte unele obiceiuri fundamentale de siguranţă sanitară.

Lucrătorii sanitari africani vor aborda probabil boala într-un mod mai puţin centralizat, a adăugat el.

Pe întregul continent african au fost înregistrate săptămâna trecută 307.000 infecţii noi, o creştere săptămânală de 2%, majoritatea cazurilor, 43%, fiind consemnate în sudul Africii. Se consideră de asemenea că numeroase cazuri sunt neraportate.

Lucrătorii sanitari de pe continent au la dispoziţie în prezent 663 de milioane de doze de vaccin anticoronavirus, dar numai 10,9% din populaţia totală de circa 1,3 miliarde a Africii este vaccinată cu două doze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel