Expert american despre metoda folosită de Dincă pentru a distruge cadavrele Alexandrei și Luizei: „La fel ca arderea într-un crematoriu”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un expert american, cu o activitate de aproximativ 50 de ani în cercetarea criminalistică privind incendierea și efectele exploziilor, a explicat că metoda folosită de Gheorghe Dincă, respectiv arderea unor cadavre într-un butoi metalic, este la fel de eficientă ca un crematoriu, informează Observator.

Dr. John DeHaan, specialist în efectele focului și a exploziilor asupra cadavrelor umane, a explicat, în timpul unui interviu pentru serialul 'Making a Murderer', publicat de Netflix, că metoda arderii unui cadavru într-un butoi metalic este la fel ca arderea într-un crematoriu comercial.

„Au fost mai multe cazuri în Statele Unite ale Americii în care cadavrele au fost distruse într-un butoi metalic. Am fost chiar surprins să văd cât de eficientă este această metodă.

Din punct de vedere al energiei termice, metoda are același efect ca acela al unui crematoriu comercial”, a declarat dr. DeHaan, în cadrul interviului.

Expertul american a explicat această metodă în cadrul serialului „Making a Murderer” care face referire la cazul Teresa Halbach, o tânără de 25 de ani care a fost răpită, violată, ucisă și apoi incinerată.

 

Rămășiţe calcinate găsite în curtea lui Gheorghe Dincă

 


Încă din prima zi în care anchetatorii au intrat în curtea lui Gheorghe Dincă din Caracal au descoperit rămășițe calcinate într-un butoi din curte.

După câteva zile, Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra și apoi i-a ars cadavrul într-un butoi din curte. Câteva zile mai târziu, specialiștii au arătat că rămășițele umane găsite în butoiul din curtea lui Dincă se potrivesc în proporție de 99,93% cu profilul ADN al Alexandrei Măceșanu.

Dincă a explicat că, după ce a ucis-o pe fata de 15 ani, i-a băgat cadavrul în butoi și apoi a făcut focul, pe care l-a întreținut cu diverse materiale combustibile, printre care vaselină și bitum.

De asemenea, Gheorghe Dincă a declarat că focul din butoi a ars timp de aproximativ 8 ore, timp în care trupul Alexandrei a fost distrus în totalitate.

Tot ce au mai găsit anchetatorii au fost câteva oase calcinate, precum și câțiva dinți din care a și fost extras profilul ADN.

Tot Gheorghe Dincă a fost cel care a recunoscut că a aplicat aceeași metodă și în cazul Luizei Mihaela Melencu, fata de 18 ani pe care a răpit-o în luna aprilie.

Rămășițe umane calcinate, despre Dincă spune că ar apaține Luizei, au fost găsite îngropate la marginea unei păduri de lângă Caracal.

Din nefericire, din cauza degradării accentuate a rămășițelor, experții nu au putut găsi un profil ADN.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel