Evacuarea taberei de romi din Roma, oprită de CEDO. Răsturnare de situație

Florentina Constantin |
Data actualizării: | Data publicării:

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a suspendat destructurarea unei tabere de rromi din Roma.

Autorităţile din Roma urmau să evacueze marţi aproximativ 300 de persoane dintr-o tabără de rromi din capitala Italiei, însă li s-a transmis să aştepte până vineri, a anunţat asociaţia Articolo 21. Avocaţii asociaţiei reprezintă în faţa CEDO trei romi care au contestat ordinul de evacuare.

Autorităţile din Roma au confirmat că au primit un ordin de suspendare, prin care li se cere să detalieze ce au plănuit pentru locuitorii taberei odată ce vor fi evacuaţi. Primăria a transmis într-un comunicat că respinge acuzaţiile formulate de Articolo 21 conform cărora locuitorilor taberei de romi nu li s-ar fi oferit cazare alternativă.

Unor rezidenţi ai taberei li s-a oferit bani pentru a se întoarce voluntar în ţările lor de origine, au precizat autorităţile. Săptămâna trecută, primarul Virginia Raggi s-a aflat în România pentru a se întâlni cu unele dintre persoanele care au acceptat această ofertă.

Cazul taberei 'Camping River' vine după promisiunile noului ministru de interne şi vicepremier de extremă-dreapta Matteo Salvini de a efectua un 'referendum' în rândul minorităţii rome şi de a expulza numeroşi romi.

Afirmaţiile sale au stârnit controverse, deoarece ideea unui referendum concentrat pe o anumită minoritate le aminteşte unora de persecuţiile naziştilor împotriva evreilor. Romii au fost la rândul lor victime ale Holocaustului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel