Europarlamentarul Cristian Terheş (PSD) a pierdut procesul la CEDO: Izolarea nu este arest la domiciliu

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Chris Terhes Facebook
Chris Terhes Facebook

Guvernul român nu a încălcat drepturile omului în primăvara trecută, când a închis societatea pentru a reduce epidemia, a decis instanța, în procesul pe care eurodeputatul PSD, Cristian Terheș, l-a intentat României.

Europarlamentarul Cristian Terheș pierde la CEDO procesul prin care a cerut condamnarea României pentru instituirea măsurilor de carantină. Judecătorii Curții au decis în unanimitate că măsura de carantină generală impusă de autorități nu a constituit o privare de libertate.

„Măsura atacată nu poate fi asimilată unei măsuri de detenție la domiciliu”, a subliniat CEDO. Din juriu a făcut parte și judecătoarea româncă Iulia Antoanella Motoc.

CEDO notează de asemenea că reclamantul nu a fost supus supravegherii individuale de către autorități, nu a fost obligată să locuiască într-un loc înghesuit, a putut stabili contacte sociale și să-și părăsească casa din diferite motive.

Prin urmare, el nu a putut „invoca dispozițiile Convenției Europene a Drepturilor Omului privind dreptul la libertate”, a concluzionat CEDO.

Decizia CEDO poate fi conultată AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel