Eurocontrol avertizează că răspunsul militar contra Siriei poate afecta zborurile comerciale

Mihai Dumitru |
Data publicării:

Organismul european care supraveghează transporturile aeriene civile în Europa avertizează companiile de zbor comerciale cu privire la posibilul pericol reprezentat de iminența unui atac militar asupra Siriei.

Eurocontrol a trimis o notă de alertă tuturor companiilor aviatice care operează zboruri comerciale în estul Mediteranei. Avertizarea este valabilă în următoarele 72 de ore și se referă la posibilitatea ca Siria să fie ținta unor atacuri cu rachete sol-aer sau de croazieră. Sunt vizate curse aeriene spre destinații populare, precum Dubai sau Asia de Sud-Est.

Telecomunicații bruiate

Agenția de presă Reuters informează că Eurocontrol ar fi pus în gardă operatorii de transporturi aviatice civile și cu privire la faptul că echipamentul radio de telecomunicații de la bordul aeronavelor de pasageri poate fi bruiat deasupra unor zone din Mediterana pentru a nu interfera cu sistemele militare din regiune.

Autoritățile de monitorizare a traficului aerian recomandă companiilor aviatice să evite zborurile deasupra zonelor de conflict, în special din 2014, când o rachetă sol-aer a doborât cursa comercială Malaysia Airlines MH17 deasupra Ucrainei, toate cele 298 de persoane aflate la bord pierzându-și viața.

Atac cu arme chimice în Siria

Președintele american Donald Trump a anunțat că discută cu partenerii militari ai Statelor Unite despre o posibilă acțiune de pedepsire a regimului Al-Assad din Siria, ca urmare a unui atac cu gaze toxice survenit duminică asupra unui oraș aflat sub controlul forțelor rebele. Trump și-a anulat o călătorie planificată în America de Sud pentru a se concentra asupra situației din Orientul Mijlociu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel