Euro ajunge la un nou maxim istoric! A sărit de 4,8 lei

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Curs euro, la un nou maxim istoric. Moneda europeană a atins un nou maxim istoric în raport cu leul, vineri, cursul afișat de Banca Națională fiind de 4,8026 lei/euro, în creștere față cotația de joi, de 4,7834 lei euro, precedentul maxim istoric. 

Cursul de schimb al monedei naţionale a atins, vineri, cel mai ridicat nivel din istorie în raport cu moneda euro, fiind cotat de către Banca Naţională a României (BNR) la 4,8026 lei/euro. Joi, euro a atins un alt maxim istoric, de 4,7834 lei.

Miercuri, euro a fost cotat la 4,7789 lei, în scădere uşoară faţă de cotaţia din ziua precedentă, de 4,7800 lei. Tendinţa de depreciere a monedei naţionale s-a accentuat în ultimele zile pe fondul instabilităţii politice şi a temerilor din pieţele financiare globale cauzate de coronavirus, asta după ce banca naţională a întors tendinţa prin intervenţiile sale din finalul anului 2019.

Astfel că euro a câştigat teren în faţa leului joi, fiind cotat la 4,7834 lei. Totodată, euro s-a apreciat astăzi şi ieri şi în raport cu alte monede din regiune, printre care cel mai mult cu zlotul polonez.

Creșterea EURO înseamnă scumpiri în lanț

 

Creşterea euro înseamnă majorări de preţuri la serviciile taxate în euro precum telecomunicaţii şi la importuri, printre care şi produsele din carne şi brânzeturi.

Dolarul american a atins şi el un nou nivel record în raport cu moneda naţională, crescând de la 4,4307 lei, la 4,4462 lei. Acesta este al nouălea maxim istoric din acest an pentru dolar.

Preţul gramului de aur a crescut de asemenea puternic la 233,5 lei de la 229 lei, în timp ce francul elveţian a ajuns la un nivel de 4,5258 lei, cel mai ridicat din ianuarie 2015 încoace. Maximul istoric pentru francul elveţian a fost de 4,5817 lei.

Banca Naţională nu a mai intervenit în piaţa valutară pentru a ţine cursul sub nivelul psihologic de 4,8 lei în condiţiile în care situaţia politică încă nu s-a clarificat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel