Eugen Tomac: Referendumul este cel mai important test pentru România dupa intrarea în UE

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Președintele PMP, Eugen Tomac, spune într-un interviu că Referendumul de pe 26 mai este o încercare prin care, noi, românii, trebuie să spunem dacă vrem ca România să aibă o justiție corectă în care oamenii să aibă încredere. Este esențial ca poporul român să iasă într-un număr cât mai mare la referendum. 

 "Noi vom ieși toți și îi îndemn pe toți alegătorii noștri să voteze DA. Este uriașă miza acestui referendum, care însă nu a fost suficient explicat, nu s-au organizat suficiente dezbateri.

Cetățenii României trebuie să înțeleagă, nu este referendumul lui Iohannis, al niciunui partid politic, este o încercare prin care, noi, românii, trebuie să spunem dacă vrem ca România să aibă o justiție corectă în care oamenii să aibă încredere. Dacă vrem ca politicienii să nu mai controleze actul de justitie, iar corupția să dispară din societate.

Mi-aș dori din tot sufletul ca referendumul să treacă. Pe fond, și aici era rolul celui care a chemat la referendum să explice oamenilor că el este despre proiecția de viitor pe care ne-o dorim ca țara. Națiunea română trebuie sa răspundă indiferent de manipulările politicienilor.

Este esential ca poporul român să iasa într-un număr cât mai mare la referendum. Altfel, pe termen mediu și lung, vom fi priviți ca o țară indiferența la felul în care merge justitia și la combaterea coruptiei. Dacă nu facem acest pas, orice justificare ulterioara nu va avea niciun fundament. Pentru că ar exista acest argument care ar fi utilizat cu mult cinism.
Este un test uriaș pentru societatea româneasca, cel mai important test dupa intrarea în UE pentru națiunea romana și regret că nu s-a explicat suficient, ce consecinte catastrofale va produce în cazul în care nu va trece.", a declarat Eugen Tomac într-un interviu pentru ziare.com

[citete si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel