Eugen Teodorovici spune că PSD ia în calcul sesizarea CCR, dacă Guvernul își asumă răspunderea pe Legea bugetului

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Eugen Teodorovici a declarat că, în cazul în care Guvernul își va asuma răspunderea pe Legea bugetului de stat pe anul 2020, atunci PSD va sesiza CCR. Ministrul de Finanțe a adăugat că partidul nu se teme să depună o moțiune de cenzură, dacă Executivul are o astfel de acțiune, potrivit Mediafax.

"Categoric, da", a afirmat Eugen Teodorovici, întrebat într-o conferință de presă, duminică la sediul PSD, dacă partidul va sesiza Curtea Constituțională în cazul în care Guvernul își asumă răspunderea pe legea bugetului.

Chestionat de ce PSD nu ar depune o moțiune de cenzură în asemenea situație, Eugen Teodorovici a răspuns: "Prima cale de atac este aceea de sesizare a CCR și după aceea vom vedea. Nu se teme PSD de depunerea unei moțiuni de cenzură".

Teodorovici a mai spus că o asumare a răspunderii Guvernului pe legea bugetului de stat este neconstituțională. Fostul ministru al Finanțelor a amintit de o decizie a Curții din anul 2010 potrivit căreia a fost neconstituțională asumarea răspunderii Executivului pe Legea educației.

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va sesiza, luni, Curtea Constituțională asupra proiectelor pe care și-a asumat răspunderea Guvernul, modificarea legilor justiției și abrogarea OUG 51 privind transporturile. Președintele Camerei Deputaților a precizat că guvernarea PNL este una „abramburistică".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel