Escrocherie în Italia: „Fiica dumneavoastră are un virus mortal și are nevoie de un vaccin de 50 de mii de euro"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Escrocherie în Italia: „Fiica dumneavoastră are un virus mortal și are nevoie de un vaccin de 50 de mii de euro"
Escrocherie în Italia: „Fiica dumneavoastră are un virus mortal și are nevoie de un vaccin de 50 de mii de euro"

O femeie în vârstă din provincia Trento a dejucat o tentativă de escrocherie, prevenind astfel o pierdere economică de 50.000 de euro. Escrocheria s-a bazat pe un apel telefonic în care o femeie pretindea că este fiica sa, bolnavă de un virus periculos, și necesita un vaccin extrem de costisitor pentru a supraviețui.

Incidentul s-a petrecut recent în localitatea Mattarello. Escroaca a contactat-o pe bătrână pe telefonul fix, susținând că este fiica sa și că suferă de un virus mortal. Ea a pretins că are nevoie urgentă de un vaccin în valoare de 50.000 de euro pentru a-și salva viața. De asemenea, a instruit-o să adune toți banii și obiectele de valoare din casă și să le predea unui cunoscut care urma să vină să le ridice, conform Fanpage.

Îngrijorată pentru sănătatea fiicei sale, bătrâna a început să urmeze instrucțiunile. Totuși, pe măsură ce aduna banii, și-a amintit de o sesiune informativă "antifraudă" la care participase recent, organizată de carabinieri. În cadrul acestor sesiuni, autoritățile le explicaseră în detaliu persoanelor în vârstă cum să recunoască și să evite astfel de escrocherii.

 

Bătrâna și-a sunat fiica pentru confirmare

 

Bătrâna, în vârstă de 87 de ani, a decis să se mute într-o altă cameră pentru a folosi telefonul mobil și a-și suna fiica. Când a vorbit cu ea, fiica i-a confirmat că este sănătoasă și că nu a fost ea cea care a sunat pe telefonul fix. Realizând că era victima unei escrocherii, bătrâna a alertat imediat carabinierii din Mattarello.

Autoritățile s-au deplasat rapid la locuința bătrânei și au ajuns la timp pentru a opri un tânăr care se pregătea să bată la ușa femeii. Infractorul, un minor străin din Republica Cehă, a încercat să își justifice prezența spunând că s-a rătăcit după ce a sosit cu trenul și că doar cerea informații. Cu toate acestea, carabinierii l-au identificat și l-au reținut pentru tentativă de înșelăciune.

Această întâmplare subliniază importanța educației și informării persoanelor în vârstă despre metodele de escrocherie folosite de infractori. Datorită vigilenței sale și a informațiilor primite în cadrul întâlnirilor "antifraudă", bătrâna a reușit să prevină o pierdere semnificativă și să contribuie la prinderea infractorului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel