Escrocheria „scuterul“, cea mai nouă înșelătorie născocită de conaționalii noștri, în Italia: „Și-a dat numele unui cântăreț român“

O nouă metodă de înșelătorie pusă la cale de români începe să capete amploare în Italia. Doi români au cerut, recent, sute de euro despăgubire unui șofer din Piacenza, care le-ar fi stricat scuterul după ce l-a lovit cu autoturismul. Când bărbatul a înțeles ca ar putea fi o excrocherie, pe cale de a fi prinși, proprietarul scuterului „avariat“ și-a schimbat numele, dându-se drept un cunoscut interpret român.

O nouă metodă de excrocherie împotriva șoferilor: Înșelătoria cu scuterul. Cea mai recentă victimă a fost Carlo P., un bărbat de 73 de ani din Piacenza, care din fericire a reușit să scape, „dar oamenii trebuie să acorde o atenție deosebită acestei metode subtile”, avertizează el.

„Conduceam pe Via Sant'Antonino, încet, când brusc am simțit o lovitură puternică pe partea dreaptă a mașinii mele. M-am oprit, dar nu am înțeles ce se întâmplase. Doi tineri români, pe scutere, au început să țipe la mine, spunând că le-am distrus vehiculul cu două roți și că trebuie să plătesc imediat 450 de euro în numerar“, a relatat Carlo.

Bărbatul spune că a înțeles imediat că se întâmplă ceva necurat, așa că și-a păstrat calmul și a mers cu cei doi la  cel mai apropiat service.

„Numele corespundea cu cel al unui cântăreț român și numărul era inexistent“

 

„Începând să bănuiesc că a fost o încercare de înșelătorie, i-am dus la un garaj din apropiere. Dar producătorul de biciclete a spus că scuterul nu poate fi reparat, poate că a fost modificat intenționat pentru a nu fi refăcut. Între timp, cei doi tineri au continuat să-mi ceară despăgubiri în numerar, refuzând să completeze declarația amiabilă pentru a permite intervenției asigurării“, a continuat Carlo.

Bărbatul spune că după îndelungi discuții, au stabilit ca românul „prejudiciat“ să își repare scuterul pe asigurarea bărbatului. „La final mi-au lăsat un nume și un număr de telefon. Păcat că nu va primi niciun ban, după cum am constatat la scurt timp, acele contacte erau false: Numele corespundea cu cel al unui cântăreț român și numărul era inexistent ...”, a relatat el pentru liberta.it.

Bărbatul de 73 de ani a raportat tentativa de "înșelătorie cu scuterele" poliției.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

4 mar 2021, 07:13 in Știri
Horoscop, joi, 4 martie 2021

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy