Escrocheria „scuterul“, cea mai nouă înșelătorie născocită de conaționalii noștri, în Italia: „Și-a dat numele unui cântăreț român“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
roman pericol public
roman pericol public

O nouă metodă de înșelătorie pusă la cale de români începe să capete amploare în Italia. Doi români au cerut, recent, sute de euro despăgubire unui șofer din Piacenza, care le-ar fi stricat scuterul după ce l-a lovit cu autoturismul. Când bărbatul a înțeles ca ar putea fi o excrocherie, pe cale de a fi prinși, proprietarul scuterului „avariat“ și-a schimbat numele, dându-se drept un cunoscut interpret român.

O nouă metodă de excrocherie împotriva șoferilor: Înșelătoria cu scuterul. Cea mai recentă victimă a fost Carlo P., un bărbat de 73 de ani din Piacenza, care din fericire a reușit să scape, „dar oamenii trebuie să acorde o atenție deosebită acestei metode subtile”, avertizează el.

„Conduceam pe Via Sant'Antonino, încet, când brusc am simțit o lovitură puternică pe partea dreaptă a mașinii mele. M-am oprit, dar nu am înțeles ce se întâmplase. Doi tineri români, pe scutere, au început să țipe la mine, spunând că le-am distrus vehiculul cu două roți și că trebuie să plătesc imediat 450 de euro în numerar“, a relatat Carlo.

Bărbatul spune că a înțeles imediat că se întâmplă ceva necurat, așa că și-a păstrat calmul și a mers cu cei doi la  cel mai apropiat service.

„Numele corespundea cu cel al unui cântăreț român și numărul era inexistent“

 

„Începând să bănuiesc că a fost o încercare de înșelătorie, i-am dus la un garaj din apropiere. Dar producătorul de biciclete a spus că scuterul nu poate fi reparat, poate că a fost modificat intenționat pentru a nu fi refăcut. Între timp, cei doi tineri au continuat să-mi ceară despăgubiri în numerar, refuzând să completeze declarația amiabilă pentru a permite intervenției asigurării“, a continuat Carlo.

Bărbatul spune că după îndelungi discuții, au stabilit ca românul „prejudiciat“ să își repare scuterul pe asigurarea bărbatului. „La final mi-au lăsat un nume și un număr de telefon. Păcat că nu va primi niciun ban, după cum am constatat la scurt timp, acele contacte erau false: Numele corespundea cu cel al unui cântăreț român și numărul era inexistent ...”, a relatat el pentru liberta.it.

Bărbatul de 73 de ani a raportat tentativa de "înșelătorie cu scuterele" poliției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel