Escrocheria cu "tableta ieftină". Peste 1800 de victime, lăsate fără bani în întreaga Europă. Șarlatanii se pozau apoi cu mașini scumpe

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
sursa foto: Freepik
sursa foto: Freepik

Polițiștii spanioli au reușit să destructureze o rețea de 33 de persoane care fraudau bătrâni din toată Europa prin metoda "tableta ieftină".

Au fost zeci de percheziții sudul insulei de vacanță spaniole Tenerife. Cătușele au făcut "clic" pentru 33 de suspecți despre care se spune că ar fi înșelat turiștii, de pe urma cărora au făcut aproximativ patru milioane de euro, în cel puțin doi ani. Până în prezent, au fost identificate 1.805 victime din 18 țări. 

Anchetatorii au ridicat un milion de euro numerar, iar un alt milion a fost împărțit în peste 300 de conturi bancare, toate înghețate. De asemenea, autoritățile au confiscat 42 de proprietăți, zeci de bijuterii și 17 mașini de lux. Până în prezent, sunt 1.805 victime din 18 țări. Printre aceștia se numără peste 100 de austrieci.

Ademeniți cu chilipiruri. Cum funcționa escrocheria cu "tableta ieftină"


Escrocheria bandei a fost pe cât de lipsită de scrupule, pe atât de inventivă: în magazinele alimentare din și în jurul orașelor Adeje și Arona, criminalii își ademeneau victimele cu tablete și telefoane la prețuri de nimic. Bătrânii, în general pensionari cu venituri peste medie care își făceau concediile în Tenerife erau foarte încântați și plăteau sumele mici pe dispozitive electronice care în mod normal costau mult mai mult.  Infractorii ofereau și un "serviciu de configurare a dispozitivului", inclusiv instalarea aplicațiilor, care erau gratuite.

Ce nu aveau habar turiştii era că în cadrul tranzacţiei de vânzare și de instalare infractorii salvau datele victimelor de pe card și imediat începeau să-și transfere sume mari de bani. 

De îndată ce turiștii au părăsit insula, conturile le-au fost imediat golite. Infractorii au reușit să obțină sume foarte mari de bani - cei cinci lideri au trăit numai în lux până la sosirea polițiștilor.

Anchetatorii au ridicat un milion de euro numerar, iar un alt milion a fost identificat după ce au fost verificate peste 300 de conturi bancare ale infractirlor. De asemenea, autoritățile au confiscat 42 de proprietăți, zeci de bijuterii și 17 mașini de lux. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel