EXCLUSIV  Erich Mocanu, despre proiectul lui Teodorovici de a aduce ROMÂNII din Diaspora acasă: „O ABERAȚIE!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Erich Mocanu, președinte Liga+ - partidul românilor din Germania și fondatorul asociației AEBS, care luptă pentru drepturile românilor din Austria și Germania, a explicat pentru stiridiaspora.ro faptul că românii sunt o importantă forță de muncă în Europa și că ministrul finanțelor Eugen Teodorovici nu înțelege acest aspect, dovadă fiind faptul că vrea să limiteze dreptul la muncă. 

„Ministrul Finanţelor vrea să aducă românii din Diaspora înapoi acasă, prin limitarea dreptului la muncă la 5 ani într-o țară europeană. Aici este dovada că domnul Eugen Teodorovici nu a părăsit niciodată România sau dacă da, atunci doar în locuri unde nu avea contact cu clasa muncitoare.

Pe lângă asta, el nu a înțeles că nu românii și-au dorit Uniunea Europeana, ci Europa a vrut România. Motivul este foarte clar și la vedere. Românii sunt cei mai calificați și cei mai muncitori oameni din UE. Neamțul, belgianul, austriacul, italianul nu merg să îngrijească bătrânii, nu merg la munca de curierat, construcții, spălat pe jos prin birouri. Românii fac tot și în plus mult mai ieftin pentru că nu se cunosc cu drepturile și obligațiile pe care le au”, a explicat Mocanu pentru stiridiaspora.ro.

 

„Partidele sunt conduse și reprezentate de oameni incapabili” 

 

Totodată, președintele Liga+ susține faptul că „UE fără români nu există” și că se bucură de faptul că Teodorovici a „scos asemenea aberatii Comuniste chiar acum in campania UE 2019”.

„Sunt bucuros că acum vede și cetățeanul de rând ce înseamnă să votezi un PSD, PNL, USR-PLUS. Aceste partide ce sunt conduse și reprezentate de oameni incapabili de a face ceva pentru România, au menționat chiar în repetate rânduri ce au de gand să facă pentru noi. USR-PLUS dorește anularea proprietăților. Arhitecta Oana Bogdan merge înainte şi declară că inclusiv faptul de a avea o maşină este nociv.

PNL in ultimi 3 ani în afară de "Nu e bine. Proiectul de Lege nu e bun" nu au reușit să vină cu soluții și motivări clare și concrete. De frică că nu vor ajunge să strângă cele 200.000 de semnaturii de susținere, PNL a angajat o mascotă a televiziunilor ce pe o parte bombane "Fara Penali în Funcții publice" iar pe altă parte are contracte de sute de mii de euro din bani publici”, a punctat Erich Mocanu.

 

„O asemenea lege daca ar intra în vigoare, România va pierde din nou milione de români”

 

Fondatorul asociației AEBS spune că proiectul „Maxim 5 ani de muncă în Străinatate" este „o aberație ce nu va avea cum să funcționeze”.

„Acum 30 de ani, românii au luptat pentru libera circulație, pentru libera exprimare, pentru a lua singuri hotărâri și pentru a distruge un model de politică ce ne îngradea toate aceste drepturi și libertăți. 70% din românii ce au plecat din România, nu au plecat că au vrut ei, ci au fost nevoiți din cauza lui și a colegilor lui ce au condus România în ultimii 30 de ani, indiferent de culoarea politică. O asemenea lege daca ar intra în vigoare, îi garantez că România va pierde din nou milione de români, aceștia stabilindu-se cu toată familia în noua țară”, a conchis Mocanu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel