Erdogan, gest FĂRĂ PRECEDENT. PALMĂ pe obrazul creștinătății

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Publicistul Dan Ciachir a spus, pentru DC News, care ar trebui să fie atitudinea creștinilor români după lovitura adusă Bisericii prin reislamizarea Catedralei Sfânta Sofia din Constantinopol (Istanbul).

„Sunt momente grele pentru creștinism. Acum un an a ars Catedrala Notre Dame din Paris, a doua biserică a catolicității. Recent, am aflat cu toții ce s-a întâmplat la Catedrala din Nantes, iar acum vedem că președintele Erdogan, consiliul de stat al Turciei, de fapt, a hotărât să reislamizeze Sfânta Sofia, catedrala devenită muzeu în 1934.

Nae Ionescu spunea că în Răsărit nu se pot rezolva probleme politice cu mijloace religioase. Tocmai asta vrea să facă Erdogan...  El apelează la mijloace religioase pentru chestiuni politice. Este fără precedent gestul său. Părerea mea este că nu va ține! Mai târziu ar putea să se căiască. Nu intru în sfera politică, dar precizez următorul aspect: Erdogan a vrut să intre în Uniunea Europeană și Occidentul l-a tot temporizat.' a precizat scriitorul într-un interviu pentru DC News.

Continuarea  AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel