Energie electrică gratuită pentru unii pensionari. Vezi dacă te încadrezi pentru acest beneficiu

Germania reduce suprataxa pentru energie
Germania reduce suprataxa pentru energie

Mai mulți pensionari beneficiază de gratuitate la energia electrică, transmite Asociația Energie Electrică. Beneficiul este acordat pentru consumul anual.

Mai multe categorii de pensionari din România beneficiază de gratuitate pentru o cotă de energie electrică. Măsura se aplică și urmașii lor. Potrivit deciziei Guvernului, facilitatea se oferă pentru consumul casnic, iar primii vizați sunt foștii angajați din Ministerul Energiei și pensionarii cu grad de handicap, potrivit adevărul.ro

Beneficiarii trebuie să îndeplinească simultan mai multe condiții: să se fi pensionat  până pe 30 septembrie 2000 din unităţi care au aparţinut fostului Minister al Energiei Electrice, Regiei Autonome de Electricitate "Renel", Companiei Naţionale de Electricitate – S.A. şi s-au desprins din acestea prin acte normative  

De asemenea, la data pensionarii, persoanele respective trebuie să aibă o vechime în aceste unităţi de minimum 15 ani. Măsura se aplică și urmașii lor, notează sursa precizată.

 

Curent gratis pentru mai mulți pensionari. Ce criterii trebuie să îndeplinească

 

De această gratuitate beneficiază și pensionarii de pensionarii de invaliditate gradul I şi II, dacă la data pensionării îndeplinesc condiţiile de vechime, cei care au fost disponibilizați în urma unor măsuri de concediere colectivă. Tot ce trebuie să facă persoanele care se încadrează pentru această gratuitate este să se adreseze furnizorilor de energie. În baza documentelor furnizate, se poate aplica beneficiul.

„Apreciem că persoanele care se încadrează în aceste prevederi trebuie să solicite furnizorilor să le ofere aceste cantități de energie gratuit”, au explicat reprezentanții Asociației Energiei Inteligente.

În celelalte state europene, măsura este activă de ani de zile. De asemenea, aproape toate statele UE au luat măsuri pentru compensarea facturilor la energie, în contextul în care prețurile au explodat.

[citeste si]

 

 

 

 

 

 

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy