Emmanuel Macron îi laudă "devotamentul și prietenia" Reginei și îi oferă un cal cu ocazia Jubileului de Platină

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

Emmanuel Macron a felicitat Regina cu ocazia Jubileului de Platină, în timp ce Franța i-a dăruit Majestății Sale un cal pentru a marca astăzi cei 70 de ani istorici pe tron.

Macron a descris-o pe regină ca fiind "firul de aur care leagă națiunile noastre", în timp ce a lăudat "devotamentul ei față de alianța și prietenia noastră" într-un mesaj video transmis în această dimineață de la Palatul Elysee, transmite Daily Mail.

Urările sale călduroase au venit înaintea unei ceremonii de depunere de coroane la Arcul de Triumf, în timpul căreia vor fi intonate atât imnul național francez, cât și cel britanic, și după ce Franța i-a dăruit Majestății Sale un cal, ca semn de recunoaștere a dragostei sale pentru tot ceea ce ține de echitație.

 

Franța i-a dăruit Majestății Sale un cal pentru a marca astăzi cei 70 de ani istorici pe tron.

 

Calul - un cal castrat gri de șapte ani, numit Fabuleu de Maucour - a purtat anterior purtătorul de stindard al Gărzii Republicane Franceze în timpul paradei aniversare din 8 mai de la Paris care a marcat victoria asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.

Acesta a fost livrat miercuri la Castelul Windsor cu o șa ceremonială și o prezentare de sabie de cavalerie.

Adresându-se reginei astăzi, Marcon - vorbind în principal în engleză, dar parțial în franceză, pe care Majestatea Sa o vorbește fluent - a felicitat-o pentru domnia sa record, despre care a spus că a fost o "încredere constantă" pentru Franța.

'Vremurile s-au schimbat, Europa a evoluat, continentul nostru cunoaște din nou războiul', a spus el.

'De-a lungul acestor transformări, devotamentul dumneavoastră față de alianța noastră și față de prietenia noastră a rămas'.

El a amintit 'zilele întunecate în care familia dumneavoastră l-a primit pe generalul de Gaulle în casa dumneavoastră' în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când liderul francezilor liberi și ulterior președintele fondator al celei de-a cincea Republici franceze s-a refugiat la Londra pentru a scăpa de naziști.

De atunci, în 'o viață de devotament', Macron a spus că regina 'a împărtășit bucuriile noastre și a văzut profunda afecțiune și admirație pe care poporul francez o are pentru dumneavoastră'.

Trecând la limba franceză, el a adăugat: 'A vă sărbători astăzi înseamnă a sărbători prietenia sinceră și profundă care unește cele două țări ale noastre'.

 

 

 

Omagiul lui Macron a condus liderii mondiali care au adus astăzi un omagiu reginei Elisabeta

 

Într-un semn al unuia dintre cele mai semnificative aspecte ale domniei sale, omagiul a venit din partea Sinn Fein din Irlanda - cândva aripa politică a IRA Provizoriu.

IRA Provizională a fost responsabilă pentru atentatul cu bombă din august 1979, care l-a ucis pe Lordul Louis Mountbatten, vărul reginei, împreună cu doi membri ai familiei sale și un prieten. 

Michelle O'Neill, vicepreședintele partidului, i-a scris reginei pentru a lăuda contribuția "semnificativă" a acesteia la procesul de pace din Irlanda și pentru a-i recunoaște "serviciul public dedicat poporului britanic".

Doamna O'Neill i-a mulțumit reginei pentru 'căldura și politețea sa infailibilă' în ocaziile în care cele două s-au întâlnit și a scris despre 'valoarea și respectul' pe care îl are pentru contribuția monarhului la reconciliere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel