Emmanuel Macron a ajuns în România. Primele imagini

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a ajuns în România. El a fost întâmpinat de premierul Nicolae Ciucă. 

Președintele francez Emmanuel Macron a ajuns în România, pe aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța. A fost întâmpinat de premierul Nicolae Ciucă, iar miercuri se întâlnește cu președintele Klaus Iohannis.

2. -imagine fara descriere- (macron-primele-imagini-2.jpg)

Macron va avea o întâlnire cu militarii francezi staționați la baza din județul Constanța.

Președintele Klaus Iohannis îl va primi miercuri pe Macron, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Potrivit Administrației Prezidențiale, Iohannis va vizita miercuri Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu împreună cu președintele Franței, Emmanuel Macron. După ceremonia primirii oficiale, vor avea loc convorbiri oficiale, o întâlnire cu militarii dislocați în bază și declarații comune de presă.

Preşedintele Emmanuel Macron declara, marţi după-amiază, înaintea vizitei în România, că Franţa este mobilizată pentru protejarea frontierelor Alianţei Nord-Atlantice şi Uniunii Europene.

"Voi ajunge în această seară în România pentru a-i susţine, în numele cetăţenilor, pe militarii francezi detaşaţi acolo de câteva luni. (...) Franţa este prezentă de câteva luni, este mobilizată, în cadrul NATO, pentru a proteja frontierele noastre în estul Uniunii Europene, pentru a evita extinderea războiului care are loc acum în Ucraina", a declarat Emmanul Macron într-un discurs rostit la aeroport, înainte de a pleca spre România.

"Este vorba de un moment istoric şi trăim vremuri istorice", le-a transmis Emmanuel Macron cetăţenilor francezi, în contextul scrutinului legislativ din Franţa, al cărui tur secund este programat duminică.

"Franţa a făcut tot posibilul pentru evitarea războiului din Ucraina. Împreună cu Europa, depunem eforturi pentru evitarea dezordinii. Dezordine geopolitică - este vorba de un război de înaltă intensitate pe continentul nostru, o putere nucleară, dezordine economică, este o dereglare a economiei mondiale, cu o ameninţare pentru lunile următoare, printre altele cu o criză alimentară la sud şi la est de Marea Mediterană, dezordine în viaţa noastră de zi cu zi, întrucât în pofida măsurilor excepţionale aplicate de Guvern, plătiţi deja foarte mult pentru gaz, pentru benzină, pentru utilităţi, iar lunile următoare vor fi dificile", a adăugat Macron, subliniind că alegătorii au de luat o decizie "crucială" în al doilea tur de scrutin parlamentar.

Administraţia Prezidenţială anunța că vizita preşedintelui Franţei are loc pe fondul unui dialog politic bilateral intens şi în cadrul amplu oferit de Parteneriatul Strategic dintre cele două ţări, precum şi de cooperarea strânsă în plan european şi internaţional. La acestea se adaugă şi decizia recentă a Franţei de a fi naţiune-cadru pentru Grupul de luptă aliat din România şi de a participa cu trupe la acesta.

Cei doi preşedinţi vor discuta despre modalităţile de a consolida pe mai departe Parteneriatul Strategic româno-francez, reînnoit în 2018 prin semnarea, la Paris, de către Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron, a Declaraţiei politice aferente, ale cărei direcţii de dezvoltare au fost detaliate în cadrul Foii de Parcurs semnate în 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel