Emmanuel Macron: „Niciodată atâtea sacrificii” nu au fost cerute tinerilor

„Niciodată atâtea sacrificii” nu au fost cerute tinerilor din Europa precum în această perioadă de criză sanitară, ceea ce creează pentru lideri „o imensă responsabilitate” faţă de viitorul acestei generaţii în problemele de mediu, diplomatice şi financiare, a estimat marţi preşedintele francez Emmanuel Macron, citat de France Presse.

„Ceea ce nu are echivalent în istoria noastră contemporană este că cerem cele mai mari sacrificii tineretului nostru pentru a proteja persoanele în vârstă”, a spus el în faţa studenţilor la Vilnius.  

Confruntat cu epidemia de COVID-19 în Franţa, „eu trebuie să iau decizia, deoarece virusul se mişcă foarte repede, de a închide baruri, restaurante, locuri de convivialitate care sunt consubstanţiale cu viaţa studenţească” şi, „pentru a proteja, punem o mulţime de constrângeri asupra vieţii de student”, a adăugat el, referindu-se la învăţământul la distanţă.  

Preşedintele francez, care a sosit luni în capitala Lituaniei pentru un turneu baltic, a vorbit de asemenea despre „stresul” situaţiei pentru „tinerii care absolvă şi intră în viaţa activă, găsesc o lume închisă cu şomaj extrem de ridicat şi dificultăţi economice”.   

„Tineretul nostru din Europa traversează unul dintre cele mai dificile momente (...). Niciodată în istoria contemporană nu am cerut atâtea sacrificii de la tinerii noştri pentru a rezista toţi împreună şi a-i proteja pe cei mai fragili, în special cei mai în vârstă”, a insistat el în timpul acestei dezbateri cu studenţi ai Universităţii din Vilnius, potrivit Adevărul.  

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy