Elveția. Autoritățile din Basel INTERZIC din nou cerșetoria, după ce zeci de români au luat cu asalt străzile orașului

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Cersetori romani
Cersetori romani

Autoritățile din orașul elvețian Basel au adoptat un proiect normativ care interzice cerșetoria, după ce străzile au fost luate cu asalt de cerșetori, majoritatea români. Recent, această interdicție fusese ridicată, însă au existat presiuni enorme pentru a interzice din nou această activitate.

Presa din Elveția scrie despre situația din Basel, oraș în care a fost ridicată interdicția de a cerși. Potrivit publicației SRF, după ce cerșetoria a devenit din nou legală, pe străzile orașului au fost depistați peste 50 de oameni care cerșeau, majoritatea din România.

Liderii politici din Cantonul Basel-Stadt au dezbătut pe larg, în ultima perioada, revenirea la interzicerea cerșetoriei. 

Pentru reprezentanții Partidelor Burgheze, situația este clară. "Cerșetorii au devenit o pacoste intolerabilă în Basel. Aceasta este limita. Nu poți sta într-o cafenea de stradă fără să fii asediat de mulți cerșetori", spune consilierul SVP, Pascal Messerli. Partidul său a cerut autorităților din Basel să declare din nou cerșetoria infracțiune.

De când nu mai este o infracțiune, în Basel au apărut aproximativ 50 de persoane care cerșesesc, majoritatea din România. Mulți au petrecut noaptea strânși în grupuri, în facilități publice. Majoritatea par bine organizați și există suspiciunea că predau veniturile șefilor de clanuri.

Cerșetorii sunt foarte agresivi

 

"Modul în care cerșesc este foarte agresiv, mai ales dacă nu dorești să le dai bani", spune consilierul liberal René Häfliger. "Oamenii sunt hărțuiți în oraș. Asta îi deranjează enorm. Este nevoie să acționăm urgent", adăugat acesta.

De partea cealaltă a baricadei în această dezbatere se află membrii Alianței Verde. Michelle Lachenmeier a spus, într-o dezbatere organizată la Primărie, că interzicerea cerșetoriei este o încălcare a libertății personale: "Cerșitul în mod organizat este deja interzis. Pentru unii oameni, cerșitul este singura modalitate de a obține bani".

În cele din urmă, susținătorii interzicerii cerșetoriei au dominat ședința și au obținut victoria, fiind înregistrate 48 de voturi "pentru" și 45 voturi "împotriva". Guvernul va analiza măsura, iar în termen de trei luni trebuie să ia o decizie finală. 

elvetia cersetori romani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel