Elveția: violența și extremismul, în creștere

Ecaterina Dumitrescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Numărul incidentelor violente comise de extremiștii de stânga a crescut anul trecut, potrivit Serviciului Federal de Informații (FIS) din Elveția. Radicalii de dreapta și-au menținut atitudinea conspirativă. Dintr-un total de 207 de incidente care au implicat extremiștii de stânga anul trecut, 115 au fost violente, comparativ cu 78 în 2018, a declarat agenția.

Ca și în anii precedenți, a existat un spectru larg de violență, inclusiv atacuri incendiare, avarii la proprietăți și atacuri împotriva forțelor de securitate, a raportat FIS la televiziunea publică elvețiană, SRF, preluat de swissinfo.ch.

Între timp, au fost înregistrate 29 de incidente cu extremiști de dreapta, în scădere față de 53 câte au fost cu un an înainte. Această scădere a cazurilor raportate s-a datorat probabil persoanelor din aceste grupuri care învață să „rămână în afara radarului”, afirmă site-ul de știri.

Același serviciul de informații a raportat despre întâlniri ale extremiștilor de dreapta în colibe montane, marșuri sau concerte,  adăugând că este clar că aceste grupuri au conexiuni cu rețelele internaționale. El a subliniat însă că membrii săi au avut acces la un număr mare de arme funcționale, iar unii adepți au fost instruiți în arte marțiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel