Elveția. SUTE de oameni au ieșit în stradă împotriva măsurilor de izolare

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Sute de persoane au protestat sâmbătă în faţa Parlamentului elveţian la Berna şi în alte oraşe împotriva restricţiilor impuse de autorităţi în cadrul luptei împotriva noului coronavirus, potrivit agenţiei de presă Keystone-ATS, relatează AFP. 

Elveţia, care a înregistrat peste 1.500 de decese la 30.000 de contaminări, a început totuşi să relaxeze măsurile de izolare, autorizând, în urmă cu două săptămâni, redeschiderea saloanelor de coafură şi a florăriilor. Începând de luni, şcolile, restaurantele, muzeele şi librăriile vor fi de asemenea redeschise, respectând însă condiţii specifice.

Manifestanţii au apreciat sâmbătă că restricţiile în vigoare încalcă drepturile fundamentale ale omului sâmbătă şi au huiduit şi flueirat poliţia de la faţa locului, potrivit ATS.

Unii dintre manifestanţi purtau pancarte pe care se afla înscris ''fără măsuri de izolare, Suedia procedează la fel ca Elveţia''.

O sută până la 200 de persoane s-au adunat, de asemenea, la Zurich şi aproximativ 80 la Saint-Gall pentru acţiuni de protest separate de cea de la Berna, potrivit ATS, citat de Agerpres.

Elveţia a intrat în izolare la jumătatea lunii martie, ordonând închiderea şcolilor şi a tuturor afacerilor neesenţiale.

Întâlnirile cu mai mult de cinci persoane sunt teoretic interzise în această ţară.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel