Eliminare Chefi la Cuțite 24 octombrie. Controversa de până acum a sezonului

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Luni, 24 octombrie, a fost din nou eliminare la Chefi la Cuțite. Dacă toți concurenții lui Sorin Bontea au stat liniștiți pentru că nu au intrat la duel, nu la fel a fost și pentru echipele lui Dumitrescu și Scărlătescu. 

La prima probă, concurenții alături de cei trei șefi bucătari au avut ca temă să gătească în stil ucrainean, pentru că degustătorii au fost refugiați din Ucraina, plecați în România din cauza războiului.

Rezultatul a fost neverosimil: chef Sorin Bontea a reușit să facă alături de echipa pe care o coordonează, farfuria sezonului și a învins la un scor lejer. A primit nu mai puțin de 11 farfurii, iar ceilalți doi, echipele lui Scărlătescu și Dumitrescu, câte o farfurie.

Sorin Bontea a gătit "pui a la Kiev", mai exact carne de pui umplută cu unt și dată prin pesmet. Florin Dumitrescu a optat pentru o rețetă de colțunași ucraineni, iar Cătălin Scărlătescu a mizat pentru o mâncare tradițională care nu lipsește din casele ucrainenilor: borș. Din păcate pentru cei doi din urmă, ucrainenii care au jurizat au căzut de acord că cea mai bună farfurie a fost puiul a la Kiev, gătit de echipa lui Sorin Bontea.

"Astăzi, ce a gătit Sorin Bontea a fost senzațional. A demonstrat de ce este cel mai bun bucătar din România la cei 52 de ani ai lui. A făcut un fel de mâncare care a arătat atât respect pentru bucătărie, cât și pentru cel care gustă. În opinia mea, ar fi trebuit să primească toate cele 11 farfurii, nu doar 9. A fost senzațional," a recunoscut Florin Dumitrescu după aflarea rezultatului. Pentru că sunt în conflict cu Cătălin Scărlătescu, cei doi chefi au refuzat să-i guste preparatul pregătit pentru jurații ucraineni.

 

Cătălin Boroica, de la echipa lui Scărlătescu a fost eliminat luni, 24 octombrie

 

La proba duelului, cea care a determinat concurentul care este eliminat, concurenții au fost obligați să folosească trei ingrediente: somon, cartof și ou. Concurentul eliminat, care a obținut doar 9 puncte la proba duelului este Cătălin, din echipa lui chef Cătălin Scărlătescu. 

"Nu am înțeles azi nimic din farfuria ta, Cătălin!" a spus Sorin Bontea.

"Nu știu ce-a pățit Boroica azi," a spus chef Florin Dumitrescu. 

2. -imagine fara descriere- (catalin-boroica-elominat.jpg)

Ștefania, cea care a terminat penultima și s-a salvat cu penultumul punctaj a gătit un somon la cuptor cu ierburi mediteraneene și salată orientală. Aceasta a obținut 12 puncte. 

Controversa acestui duel a constat în faptul că toți concurenții din echipa lui Cătălin Scărlătescu au folosit aceleași elemente în farfurie: mazăre, țelină și ridichii. Sosul a fost același, sos olandez, folosit de cuțitul de aur din echipă. Acesta a fost împărțit aproape tuturor, iar asta a fost și salvarea celei mai în vârstă femei din concurs, tanti Lina, care nu s-ar fi descurcat deloc. 

"O să propun să-i descalificăm de acum pe cei care mai folosesc elemente de la alții și le pun la ei în farfurie. Sunt total împotrivă," a spus Cătălin Scărlătescu.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel