Elevi români - vizită INEDITĂ la Bruxelles

Mihai Ciobanu |
Data publicării:

Elevii care au câştigat programul "Eu în LicEU" vor efectua o vizită la instituțiile europene cu sediul la Bruxelles.

Cinci elevi din Capitală vor avea ocazia de a vizita instituțiile europene cu sediul la Bruxelles. Este vorba despre elevii câştigători ai programului "Eu în LicEU", aceştia fiind premiaţi de către primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Evenimentul a avut ca scop familiarizarea elevilor bucureșteni cu instituțiile și mecanismelele de funcționare ale Uniunii Europene. Proiectul a fost derulat de Municipalitate, prin PROEDUS, în contextul preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România.

Cei 5 câștigători ai programului sunt elevi în clasele a XI-a și a XII-a în cadrul următoarelor unități de învățământ: Liceul Teoretic Ștefan Odobleja, Colegiul Tehnic de Aeronautică Henri Coandă, Școala Superioară Comercială Nicolae Krețulescu, International School of Bucharest și Colegiul Național Ion Creangă. Elevii clasați pe primele 5 locuri vor efectua o vizită de studiu gratuită la Bruxelles, în cadrul Instituțiilor Europene, și vor primi o tabără de 5 zile în Grecia.

200 de copii au participat la programul "Eu în LicEU"

Primarul General, Gabriela Firea: "Preocuparea față de valorile europene este una dintre responsabilitățile noastre, ale tuturor, indiferent de poziția în care ne aflăm: fie că suntem într-o funcție de demnitate publică, fie că ne pregătim, așa cum sunteți voi, pentru viață. Este foarte important să avem noțiuni de bază sau chiar mai aprofundate în legatură cu evoluția țării noastre în plan european, dar și cu privire la drepturile, libertățile, obligațiile și oportunitățile oferite de statutul de cetățean european."

Programul Eu în LicEU a fost demarat pe 9 martie 2018 și a cuprins patru sesiuni de informare la care au participat cei 200 de elevi înscriși. Cursurile s-au derulat în perioada 10 Martie- 01 Aprilie 2018 la Colegiul Economic Virgil Madgearu. Cunoștințele dobândite de către participanți au fost evaluate prin intermediul redactării unui eseu, în urma căruia elevii bucureșteni au avut și posibilitatea de a propune o serie de proiecte dedicate segmentului lor de vârstă.

În cadrul festivității de premiere, cele mai bune cinci lucrări au fost premiate cu o vizită de studiu de trei zile la Bruxelles, în cadrul Instituțiilor Europene, oferită de europarlamentarul Norica Nicolai, și cu o tabără de cinci zile în Grecia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel