Elena Udrea, audiată în fața unei instanțe din Bulgaria. Avocat: „A fost îngrozită de această nedreptate”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Elena Udrea spune că s-a întors în România din patriotism: „Mi-am dorit să cresc fetița în țara mea. Puteam să merg oriunde în Europa"
Elena Udrea spune că s-a întors în România din patriotism: „Mi-am dorit să cresc fetița în țara mea. Puteam să merg oriunde în Europa"

Elena Udrea este audiată în Bulgaria. În ultimele 24 de ore, fostul ministru s-a aflat în arest, iar audierea se face după ce autoritățile din România au solicitat extrădarea lui Udrea, anunță surse apropiate anchetei.

Sursele confirmă că audierea are loc vineri în fața unei instanțe din Bulgaria. Tot vineri, autoritățile române au depus documentele necesare pentru a obține aducerea în țară a fostului ministru condamnat la închisoare.

Potrivit Agenției de știri din Bulgaria BTA, fostul ministru român a fost reținut pentru 72 de ore în baza unui mandat al procurorului în așteptarea unei cereri către tribunalul din Blagoevgrad pentru a dispune arestarea preventivă pe termen nelimitat.

Un tribunal bulgar urmează să decidă dacă Udrea trebuie să fie predată României sau dacă ea însăși poate cere să fie transferată. Inițial, la cererea autorităților române, Udrea a fost reținută pentru 24 de ore pentru a fi împiedicată să părăsească țara sau să fugă.

Elena Udrea a fost condamnată joi la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție și este definitivă.

După pronunțarea deciziei, polițiștii nu au găsit-o pe Elena Udrea la domiciliu pentru a pune în executare mandatul de arestare. Ca urmare, autoritățile române au început procedurile și Udrea a fost dată în urmărire generală.

Ulterior, ea a fost depistată pe teritoriul Bulgariei aproape de granița cu Grecia.

 

 

Avocat: „Nu-mi dau seama ce s-a întâmplat”

 

„Ieri s-a pronunțat respingerea contestației în anulare. Decizia de condamnare a fost pronunțată în urmă cu trei ani în dosarul Gala Bute. Am vorbit foarte puţin la telefon ieri şi am discutat de o altă cale de atac extraordinară pe care o avem pe rolul Înaltei Curți de Casație şi Justiţie, unde eu sunt avocat în cauză respectiv despre recursul în casație care are termen în mai”, a spus avocatul  Elenei Udrea, Veronel Rădulescu.

Întrebat dacă aceasta a discutat sau a avut intenția de a pleca din ţară, avocatul Elenei Udrea a precizat: „Nu, nici vorbă de aşa ceva. Nici nu cred că a avut o asemenea intenție. Nu-mi dau seama ce s-a întâmplat. Oricum nu cred că se aștepta nimeni la o asemena decizie. Nici eu nu mă așteptam, pentru că din punctul meu de vedere este din sfera Constituției României, din sfera Statului de Drept consimțit prin Constituția ţării nostre. Şi probabil când a simțit că lucrurile sunt în neregulă şi se încalcă inclusiv Constituția, numai pentru a o aduce pe doamna Udrea într-un penitenciar, atunci poate şi-a dat seama că este o situaţie atipică ce poate îngrozi pe oricine.

Nici măcar nu am luat în calcul că Înalta Curte o să dea o asemenea decizie nedreaptă, în condițiile în care în toate celelelate dosare se pronunțase pe admiterea contestației şi rejudecarea cazurilor. Doar la dumneaei s-a întâmplat aşa ceva. A fost îngrozită de această nedreptate", a precizat avocatul Elenei Udrea la Antena 3

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel