Șeful Marii Loji MASONICE din România către Alexandru CUMPĂNAȘU: „Acest PROIECT este necesar...“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Prezidențiabilul Alexandru Cumpănașu ar avea legături cu masoneria română, reprezentată de Radu Bălănescu, Marele Maestru al Marii Loji Naționale a României, cei doi premiindu-se și lăudându-se reciproc.

În anul 2017, prezidențiabilul Alexandru Cumpănașu și organizația sa au colaborat foarte bine Marea Lojă Masonică din România. Conducătorul organizației masonice a binecuvântat Coaliția Națională pentru Modernizarea României a lui Cumpănașu.

 Şef al Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, Cumpănaşu a avut legături cu mai multe cercuri politce în ultimii ani. În 2017, s-a demonstat că are o relaţie solidă cu Marea Lojă Naţională din România, organizaţia masonilor din ţara noastră.

„Șeful Masoneriei române a binecuvântat o organizație dubioasă”, titra flux.24.ro, în octombrie 2017, care găzduia declaraţia lui Radu Bălănescu, Marele Maestru al Marii Loji Naționale a României, făcută la Conferința Națională a Coaliției Naționale pentru Modernizarea României condusă de Cumpănașu: “Ați dovedit în acești trei ani că sunteți un proiect extrem de serios. Oameni de mare prestigiu, oameni pe care îi respectă toată România, iată-i aici, în fața dumneavoastră. Acest proiect este necesar. Așa cum noi, Marea Lojă Națională din România, parte a societății civile, îndrăznesc să spun, foarte importantă, ne adresăm în relația noastră cu poporul român, prin proiecte care se adresează educației, culturii și sistemului medical. Sunt niște zone pe care le considerăm deficitare, pe care le considerăm cu toții deficitare și unde trebuie să punem umărul cu toții”.  

După ce s-a scris că acesta lua bani de la stat și a fost acuzat inclusiv de plagiat pe bani europeni ori că ar avea câteva nereguli cu privire la studiile efectuate, acum apare informația că ”unchiul” fetei din Dioști ar avea legături strânse cu masoneria.

 „Bălănescu a primit din partea lui Cumpănașu un certificat de ambasador al culturii și identității naționale pentru implicarea în procesul de modernizare și schimbare a țării prin Marea Lojă Națională din România”, a mai scris flux24.ro despre legătura strânsă dintre Cumpănaşu şi organizaţia masonilor români.

 

Cumpănașu - susținut financiar de foști ofițeri SIE?

 

 

Mai mult, potrivit RISE Project, Cumpănașu dar și soția sa încasează salarii de la compania Romaqua Grup. „Din cei 29.000 de euro pe lună, câștigați împreună cu soția sa anul trecut - 3000 € provin de la compania care îmbuteliază Borsec (Romaqua Grup), condusă de peste un deceniu de câțiva ofițeri de spionaj“. Printre cei care conduc această companie, RISE Project îi amintește pe:  „Constantin Rotaru, fost director adjunct al Serviciului de Informații Externe (1999 - 2005); Ioan Păun, general (r) SIE; Emilian Ivan, general (r) SIE, format în Războiul Rece; avocatul Adrian Vilău - fost colaborator al Securității, ex-deputat și finul lui Ioan Talpeș (al doilea director SIE din anii '90); Octavian Creţu, patronul Romaqua Group. Crețu e căsătorit cu fiica unui diplomat chinez“, relatează RISE Project.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel