Șeful IPJ Constanţa, demis după 'hora COVID' din Mamaia, la o zi după ce a anunțat că se pensionează

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa a fost înlocuită din funcţie, după ce mai mulţi turişti care se aflau în staţiunea Mamaia s-au prins într-o horă, nerespectând măsurile de distanţare socială, a informat, joi, IGPR.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române transmis AGERPRES, în urma apariţiei, la data de 20 iunie, pe site-ul unei televiziuni, a articolului cu titlul "Imagini şocante din Mamaia. Sute de turişti, prinşi în horă, fără să se respecte distanţarea socială", o comisie din cadrul Corpului de Control al MAI a evaluat măsurile dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2, în staţiunea Mamaia, de către IPJ Constanţa şi Poliţia Staţiunii Mamaia.

"În urma analizei situaţiei constatate s-au dispus următoarele: Cu data de 30 iunie, şefului IPJ Constanţa i-a fost întreruptă menţinerea în serviciu, după împlinirea vârstei standard de pensionare. Cu data de 1 iulie, s-a dispus încetarea împuternicirii adjunctului şefului IPJ Constanţa pe linie de ordine publică", se precizează în comunicat.

Comisarul șef de poliție Constantin Dancu, șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, a anunțat că se pensionează pe 30 iunie, cu o zi înainte de anunțul făcut de MAI.

Noii șefi ai Poliției de pe litoralSursa citată anunţă totodată că, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, cu data de 1 iulie, comisarul-şef de poliţie Constantin Adrian Glugă a fost împuternicit să îndeplinească, pe o perioadă de 3 luni, atribuţiile funcţiei de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

De asemenea, tot începând cu 1 iulie, prin dispoziţie a inspectorului general al Poliţiei Române, comisarul de poliţie Marian Nucu a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile funcţiei de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, pe o perioadă de 3 luni.

"Totodată, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice pe durata sezonului estival, Poliţia Română a suplimentat numărul efectivelor care acţionează. Astfel, 182 de poliţişti din structurile de ordine publică, investigaţii criminale, criminalistică şi combaterea criminalităţii organizate au fost delegaţi la nivelul IPJ Constanţa", menţionează IGPR. 

[citeste si]

 

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

21 ian 2021, 05:13 in Știri
Horoscop, joi, 21 ianuarie 2021

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.199
YesMy