Șeful IPJ Constanţa, demis după 'hora COVID' din Mamaia, la o zi după ce a anunțat că se pensionează

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa a fost înlocuită din funcţie, după ce mai mulţi turişti care se aflau în staţiunea Mamaia s-au prins într-o horă, nerespectând măsurile de distanţare socială, a informat, joi, IGPR.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române transmis AGERPRES, în urma apariţiei, la data de 20 iunie, pe site-ul unei televiziuni, a articolului cu titlul "Imagini şocante din Mamaia. Sute de turişti, prinşi în horă, fără să se respecte distanţarea socială", o comisie din cadrul Corpului de Control al MAI a evaluat măsurile dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2, în staţiunea Mamaia, de către IPJ Constanţa şi Poliţia Staţiunii Mamaia.

"În urma analizei situaţiei constatate s-au dispus următoarele: Cu data de 30 iunie, şefului IPJ Constanţa i-a fost întreruptă menţinerea în serviciu, după împlinirea vârstei standard de pensionare. Cu data de 1 iulie, s-a dispus încetarea împuternicirii adjunctului şefului IPJ Constanţa pe linie de ordine publică", se precizează în comunicat.

Comisarul șef de poliție Constantin Dancu, șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, a anunțat că se pensionează pe 30 iunie, cu o zi înainte de anunțul făcut de MAI.

Noii șefi ai Poliției de pe litoral



Sursa citată anunţă totodată că, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, cu data de 1 iulie, comisarul-şef de poliţie Constantin Adrian Glugă a fost împuternicit să îndeplinească, pe o perioadă de 3 luni, atribuţiile funcţiei de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

De asemenea, tot începând cu 1 iulie, prin dispoziţie a inspectorului general al Poliţiei Române, comisarul de poliţie Marian Nucu a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile funcţiei de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, pe o perioadă de 3 luni.

"Totodată, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice pe durata sezonului estival, Poliţia Română a suplimentat numărul efectivelor care acţionează. Astfel, 182 de poliţişti din structurile de ordine publică, investigaţii criminale, criminalistică şi combaterea criminalităţii organizate au fost delegaţi la nivelul IPJ Constanţa", menţionează IGPR. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel