Edward Mortimer a murit: Era unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti din lume

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Edward Mortimer, principalul comentator pe politică externă din cadrul Financial Times între 1987 şi 1998 şi cel care i-a scris discursurile fostului şef ONU Kofi Annan între 1998 şi 2006, a murit duminică la vârsta de 77 de ani.

Ca jurnalist, academician şi membru al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Mortimer a combinat o rară varietate de cariere, însă a reuşit să păstreze o temă constantă pentru fiecare dintre ele, exercitându-şi pasiunea pentru apărarea drepturilor omului, protecţia minorităţilor, rezolvarea conflictelor şi promovarea unui grad mai mare de înţelegere între ţări şi comunităţi, anunţă FT, citat de Ziarul Financiar.

De asemenea, Mortimer a fost activist politic şi a candidat la un moment dat pentru Parlamentul European, fiind un absolvent distins al All Souls College, Oxford.

După ce a părăsit ONU, jurnalistul britanic a devenit senior vice-president şi şef de program pentru Salzburg Global Seminar, aducându-şi pasiunea pentru apărarea minorităţilor către organizaţia non-profit din Austria, care găzduieşte o serie de programe pe teme globale precum asistenţa medicală şi educaţia.

El a mai fost reporter şi principalul autor al unui raport despre „libertate şi diversitate” pentru Consiliul Europei, concentrat asupra integrării comunităţilor de migranţi în naţiunile bogate ale Europei şi Americii de Nord.

Lecţiile pe care le-a oferit cu privire la importanţa cetăţeniei ca factor de promovare a integrării şi nevoia pe care o implică tratarea în mod egal a religiilor rămân relevante şi astăzi, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel