Economia Franţei, LOVITĂ puternic: "Ce este mai rău abia acum vine"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Economia Franței s-a contractat mai puțin decât se credea inițial în primul trimestru, dar s-a afundat în recesiune, iar cele mai rele lucruri abia acum vor veni, anunță Reuters. citând datele oficiale.

Cea de-a doua cea mai mare economie din zona euro a scăzut 5,3% în primele trei luni ale anului față de trimestrul precedent, a declarat agenția oficială de statistică, revizuind estimarea inițială de 5,8%.

Aceasta este cea mai mare scădere trimestrială din 1968, când țara a fost cuprinsă de tulburări civile, proteste în masă și greve generale.

Economia înregistrase deja un minus de 0,1% în al patrulea trimestru, după o serie de greve declanșate în urma reformei pensiilor, ceea ce înseamnă că Franța a intrat în recesiune tehnică, definită drept două trimestre consecutive de contracție.

Guvernul a impus unele dintre cele mai stricte restricții din Europa de la jumătatea lunii martie, închizând mari părți ale economiei până la ridicarea acestora, la 11 mai.

Deși activitatea economică revine treptat, INSEE a estimat la începutul acestei săptămâni că economia se poate contracta cu 20% în al doilea trimestru.

Restricțiile au redus cheltuielile gospodăriilor, în mod tradițional motorul creșterii franceze, iar scăderea a accelerat în al doilea trimestru. Cheltuielile de consum au scăzut cu un nivel record de 20,2% în aprilie, după reducederea din martie, de 16,9%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel