E OFICIAL! Vor fi alegeri anticipate în Republica Moldova

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Igor Dodon
Igor Dodon

Președintele Partidului Democrat, Andrian Candu, a anunțat că în Republica Moldova vor avea loc alegeri anticipate după ce timp de trei luni nu s-a reușit crearea unei majorități pentru formarea unui nou Guvern, relatează Unimedia, citat de Mediafax.

"Cu regret timp de trei luni de zile nu s-a reușit să se găsească o maturitate politică. PD s-a arătat dispus să discute cu Blocul ACUM pentru a crea o majoritate. Cu regret că discuțiile dintre PSRM și Blocul ACUM s-a axat pe funcții. Au pus interesul lor și interesul partidelor mai presus de cetățeanul RM. Astăzi am ajuns cu regret la situația în alegeri anticipate", a declarat într-o conferințe de presă liderul Partidului Democrat, Andrian Candu, potrivit Mediafax. 

Andrian Candu a mai adăugat că PD va face tot posibilul ca următoarele alegeri să fie organizate din banii partidelor care au cauzat anticipate.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a decis să nu facă alianță nici cu PDM, dar nici cu blocul ACUM, ci să declanșeze alegeri anticipate, decizie adoptată de consiliul Republican al PSRM, potrivit site-ului Deschide.md.

„Socialiștii din start au propus negocieri și formarea unei coliții de Guvernare cu cei din ACUM. Au fost câteva discuții, unele oficiale, unele neoficiale. N-au vrut să voteze candidatura noastra de speaker al Parlamentului, n-au vrut să ne ofere câteva ministere. Evident că nu putem să facem coaliție cu ei. Da am vorbit și cu PDM ca să nu fim învinuiți că nu i-am ascultat și pe ei, dar din start nu luam în calcul o coaliție cu PDM", a declarat președintele moldovean Igor Dodon.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, este obligat de Curtea Constituțională să dizolve Parlamentul, dacă nu e funcțional până la finalul zilei de vineri, după 90 de zile de la data validării alegerilor parlamentare, se arată într-o decizie a Curții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel