Româncă întoarsă definitiv acasă, după 20 de ani de muncă în străinătate: "Mă simt ca o străină aici"

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

O româncă din Iași care s-a întors definitv în țară, după 20 de ani de muncă în străinătate, spune că se simte ca o străină și că a văzut anumite schimbări. 

O româncă de 48 de ani din Iași s-a întors definitiv în România, după 20 de ani în care a lucrat în străinătate. Claudia Adumitroaiei a muncit în Italia și Germania iar acum a revenit definitiv în țară. Femeia a mers la un târg destinat celor din diaspora care se întorc acasă și vor să se angajeze.

"Am lucrat în străinătate, timp de 15 ani în Italia și alți 5 în Germania. Am lucrat în domeniul turistic, în restaurante, ca barista și chelneriță. M-am întors acasă și vreau să rămân definitiv aici. Acum sunt în căutarea unui loc de muncă. M-am întors din cauza singurătății, e grea. Cu familia, cu care eram în străinătate, am decis să ne întoarcem acasă.

Eu am terminat Facultatea de Agronomie și am muncit aici, în Iași, în primărie, 2 ani. Nu am fost mulțumită de salariul pe care-l aveam și atunci am ales să plec în străinătate. E greu după atâția ani de muncă în altă țară să mă întorc acasă, mă simt ca o străină. Senzația pe care o ai când mergi la început într-o țară nouă și ți se pare că trebuie să o iei de la zero, cu mentalitatea, e destul de dificilă. Dar eu sunt optimistă și cred că o să mă adaptez", le-a spus Claudia Adumitroaiei reporterilor publicației locale Bună Ziua Iași.

Românca speră să-și găsească un loc de muncă în domeniul său 

 

Femeia mai spune că de două luni este în Iași și a încercat să își caute un loc de muncă în domeniul în care a muncit, dar nu a găsit nimic. Speră ca după ce depune dosarul de șomaj la Agenția Județeană pentru Ocuparea Locurilor de Muncă (AJOFM) Iași să se angajeze tot în domeniul în care a acumulat experiență.

„Eu mi-am depus dosarul de șomaj în Iași și sper să-mi găsesc cât mai curând ceva de muncă. Am văzut ceva schimbări în țară, după 20 de ani de muncă în străinătate. Veneam o dată sau de două ori pe an acasă, dar să știți că eu văd schimbările și sunt pozitive. Sunt sigură că multă lume o să se întoarcă în curând acasă. Ca acasă nu e nicăieri!”, mai spune Claudia Adumitroaiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel