După Madrid, și Barcelona se ÎNCHIDE: Barurile și restaurantele trag obloanele

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Barcelona 10.01.2016  Politica Debate de investidura del nuevo President de la Generalitat Carles Puigdemont, en la foto besando a su esposa. FOTO  RICARD CUGAT
Barcelona 10.01.2016 Politica Debate de investidura del nuevo President de la Generalitat Carles Puigdemont, en la foto besando a su esposa. FOTO RICARD CUGAT

Catalonia închide toate barurile și restaurantele de vineri și limitează capacitatea în magazine la 30%. Măsurile vor dura cel puțin două săptămâni. Sălile de bingo, cazinourile și sălile de jocuri sunt, de asemenea, închise, iar congresele și convențiile sunt suspendate în întreaga comunitate.

Guvernul catalan și-a confirmat miercuri decizia de a închide barurile și restaurantele în întreaga regiune pentru a evita interacțiunile sociale și a încerca să oprească creșterea numărului de infecții. Decizia, care permite acestor afaceri doar să permită un serviciu de colectare a alimentelor și băuturilor, va intra în vigoare de joi seară.

Reprezentanții restaurantelor nu sunt de acord cu decizia și au anunțat deja că vor face apel la Curtea Superioară de Justiție din Catalunya (TSJC).

Măsurile, care deocamdată vor dura până la sfârșitul lunii octombrie, afectează și magazinele, a căror capacitate maximă permisă va fi de 30%. Săli de jocuri de noroc, parcuri de distracții, săli de bingo și cazinouri vor fi, de asemenea, închise, iar congresele și convențiile vor fi suspendate. Parcurile și zonele de joacă pentru copii se vor închide la ora 20:00, potrivit El Diario.

Situația, redusă la nivelul Fazei 0

 

Cinematografele și teatrele trebuie să își reducă capacitatea la 50%, de la 70% și sunt interzise și serviciile care implică contact fizic - saloane de înfrumusețare, masaje ... - cu excepția vizitelor medicale și a coaforilor. Situația va fi similară cu așa-numita fază 0, când a fost permisă prima redeschidere a unor afaceri. Guvernul, care va revizui aceste măsuri în două săptămâni, va transfera restricțiile anunțate către TSJC pentru a avea aprobarea sa în fața posibilelor resurse ale angajatorilor.

"Situația este foarte îngrijorătoare și am luat aceste decizii conștient de consecințele lor sociale și economice", a declarat vicepreședintele Pere Aragonès, într-o conferință de presă. "Dacă nu dorim să atingem limita prăbușirii sistemului de sănătate, ar trebui să acționăm acum", a mai spus el.

Doar în ultima săptămână, creșterea infecțiilor în Catalonia a fost de 39% și a ajuns în zona metropolitană a Barcelonei. În capitala catalană, au fost înregistrate cu până la 55% mai multe cazuri decât în ​​urmă cu doar șapte zile . 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel