După Madrid, alte regiuni din Spania impun RESTRICȚII: León și Palencia ÎNCHISE, de mâine

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Sănătății din Junta comunității autonome spaniole Castilia și León, Verónica Casado, a anunțat, luni, închiderea capitalelor León și Palencia, di cauza creșterii cazurilor de coronavirus. Deși Palencia nu ajunge la 100.000 de locuitori, guvernul autonom a ales să impună măsura restricției mobilității.

Restricțiile de mobilitate vor începe marți și vor dura, pentru început, 14 zile. Începând de mâine, este interzisă intrarea sau ieșirea din municipiu fără un motiv justificat - cum sunt cele legate de muncă sau îngrijirea persoanelor în vârstă. În acest moment, serviciile juridice ale Junta de Castilla y León se adresează de la ce oră va fi decretată închiderea capitalelor.

Casado a comunicat deja primarului din León, José Antonio Díez și primarului din Palencia, Mario Simón  decizia Consiliului. 

Măsurile minime care afectează orașele cu peste 100.000 de locuitori, dar pe care Consiliul le aplică și pentru Palencia, cu o populație mai mică, aplică trei criterii: incidența cumulată de peste 500 de cazuri la 100.000 de locuitori, rata de pozitivitate PCR peste 10% (ambele în municipiu) și ocuparea locurilor la ATI peste 35% (în comunitate), potrivit EL diario.

Astfel, începând de marți, în Palencia și León vor fi în vigoare următoarele măsuri:

 

- Intrarea  și ieșirea  municipalităților vor fi restricționate, cu excepția acelor deplasări, justificate în mod adecvat, care au loc din motive de muncă, sănătate, juridice și judiciare, educație (inclusiv examene), revenirea la locul de reședință obișnuită, vizitarea persoanelor aflate în întreținere, entități financiare sau alte cauze de forță majoră sau alte situații  de necesitate, acreditate corespunzător.

- Circularea pe  drumurile  care tranzitează municipalitățile va fi posibilă, atâta timp cât punctul de plecare și de sosire se află în afara acestora.

- Mișcarea rezidenților  în cadrul municipalităților  va fi posibilă, respectând întotdeauna măsurile individuale și colective de protecție stabilite de autoritățile sanitare (utilizarea măștilor, distanța socială etc.).

- Întrunirile sociale și familiale se vor face cu cel mult 7 persoane, cu excepția cazului de coabitanți (această măsură era deja în vigoare în Comunitatea Madrid).

- În  magazine , localurile și serviciile de afaceri deschis pentru public va avea o capacitate maximă de cincizeci de procente și timpul de închidere nu poate depăși 22:00, „ cu excepția cazului în excepții sunt prevăzute“.

Maxim 16 persoane la înmormântări

 

-Barurile, restaurantele  și alte unități de tip HoReCA, precum și locurile de jocuri de noroc și pariuri  pot fi deschise până la ora 23:00 (cu excepția livrării de alimente), deși nu vor putea primi noi clienți începând cu ora 22:00. În acest moment, în cele 45 de zone restricționate de Comunitatea Madrid, ora de închidere este la 22:00.

- Capacitatea maximă va fi de 50% în interior și 60% în aer liber, consumul la bar nu va fi permis și ocuparea maximă va fi de șase persoane pe masă sau grup de mese.

- În  facilitățile sportive, capacitatea maximă va fi de 50% în interior și 60% în aer liber.

- Practicarea  sportului  în grupuri va fi redusă la  maximum șase persoane .

- În  lăcașuri de cult capacitatea maximă va fi de o treime; în timp ce la privegheri veghe  pot exista cincisprezece persoane în spații exterioare sau zece în spații închise, indiferent dacă locuiesc sau nu împreună. Participarea la înmormântări  sau incinerări  va fi limitată la maximum cincisprezece persoane.

- În  academii, școli de șoferi și centre private  de învățământ nereglementate, capacitatea maximă va fi de  50%. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel