Duma de Stat a ratificat aşa-numitele ''tratate de prietenie, cooperare şi ajutor reciproc" între Rusia şi Doneţk şi Lugansk

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus - n.r.) a ratificat marţi aşa-numitele ''tratate de prietenie, cooperare şi ajutor reciproc'' între Federaţia Rusă şi autoproclamatele republici separatiste Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei, a căror independenţă a fost recunoscută luni de preşedintele rus Vladimir Putin, informează EFE.

Decizia a fost aprobată în unanimitate, notează EFE.

Mai devreme, marţi, ''parlamentele'' autoproclamatelor republici separatiste Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei, au votat tot în unanimitate în favoarea ratificării tratatelor de prietenie şi cooperare cu Rusia, semnate de ''liderii'' lor luni cu şeful statului rus.

Vladimir Putin a recunoscut luni independenţa regiunilor separatiste proruse Lugansk şi Doneţk din estul Ucrainei şi a ordonat trupelor ruse să intre în aceste teritorii, sfidând Occidentul şi alimentând temerile privind izbucnirea unui război. Decizia a fost condamnată de comunitatea internaţională drept o încălcare a integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Ucrainei. 

Decizia Dumei de stat vine după ce ''Parlamentele'' autoproclamatelor republici separatiste Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei, au votat marţi în unanimitate în favoarea ratificării tratatelor de prietenie şi cooperare cu Rusia, semnate de ''liderii'' lor luni cu preşedintele rus Vladimir Putin, după ce liderul de la Kremlin a recunoscut independenţa celor două regiuni proruse, transmite EFE, care citează agenţia oficială rusă TASS.

Duma de Stat a ratificat aşa-numitele ''tratate de prietenie, cooperare şi ajutor reciproc"



Potrivit TASS, tratatul cu Doneţk a fost ratificat în prima şi a doua lectură de cei 97 de ''deputaţi'' din cadrul Consiliului Poporului care au participat la sesiunea plenară extraordinară. Ratificarea a fost primită cu ovaţii de ''deputaţi''. În regiunea vecină Lugansk tratatul de prietenie, cooperare şi asistenţă reciprocă cu Rusia a fost ratificat tot în prima şi a doua lectură, la aceeaşi oră, de cei 46 de ''deputaţi'' prezenţi la sesiunea plenară specială, potrivit TASS.

Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus) şi Consiliul Federaţiei Rusiei (camera superioară a parlamentului rus) urmează să ratifice marţi ambele tratate.

Preşedintele rus Vladimir Putin a recunoscut luni independenţa regiunilor separatiste proruse Lugansk şi Doneţk din estul Ucrainei şi a ordonat trupelor ruse să intre în aceste teritorii, sfidând Occidentul şi alimentând temerile privind izbucnirea unui război. Decizia a fost condamnată de comunitatea internaţională drept o încălcare a integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Ucrainei, potrivit Agerpres.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel