Drepturile românilor în Italia, discuţii la Bucureşti

Mihai Ciobanu |
Data publicării:
Italia
Italia

Sprijinirea drepturilor cetăţenilor români care trăiesc şi muncesc în Italia a fost una dintre temele abordate în cadrul unei întâlniri avute de preşedintele Senatului României cu omologul său italian. 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu,a avut o întrevedere cu omologul său italian, Maria Elisabetta Alberti Casellati în care s-a discutat despre importanţa acordată de România relaţiei bilaterale şi Parteneriatului lărgit cu Italia în plan politic, precum şi sprijinirea drepturilor cetăţenilor români care trăiesc şi muncesc în această ţară. 

Preşedintele Senatului Italiei se află la Bucureşti unde participă, joi şi vineri, la lucrările celei de a 19-a Reuniuni a Asociaţiei Senatelor din Europa. 

Potrivit unui comunicat al Senatului, transmis AGERPRES, Tăriceanu a evidenţiat dinamismul schimburilor comerciale, potenţialul acestora de creştere, precum şi necesitatea menţinerii şi sprijinirii drepturilor cetăţenilor români care trăiesc şi muncesc în Italia şi care aduc o contribuţie semnificativă economiilor ambelor state. 

"Tăriceanu a evidenţiat demersurile instituţionale întreprinse de Parlament în contextul pregătirilor pentru preluarea, de către România, a preşedinţiei semestriale a Consiliului UE în prima parte a anului viitor şi angajamentul Senatului de a-şi asuma un rol cât mai activ în dezbaterile privind viitorul program legislativ al Uniunii Europene. Domnia sa a subliniat importanţa principalelor dosare care urmează a fi gestionate pe parcursul preşedinţiei române, inclusiv derularea negocierilor privind Cadrul Financiar Multianual 2021 - 2027. De asemenea, a arătat că este necesar ca Senatele europene să abordeze cu prioritate temele esenţiale pentru cetăţenii europeni, cu precădere cele legate de realizarea obiectivelor de coeziune şi convergenţă", se arată în comunicatul citat. 

Preşedintele Senatului a transmis mulţumiri pentru decizia Italiei de a se afilia la Brigada Multinaţională Sud-Est de la Craiova, înfiinţată în urma deciziilor luate la Summitul NATO de la Varşovia din 2016, precum şi de a contribui cu ofiţeri la comandamentul acesteia. 

Oficialul român a arătat că participarea aliaţilor la măsurile de apărare şi descurajare la Marea Neagră, prin operaţionalizarea prezenţei înaintate consolidate a NATO pe întreg flancul estic, reprezintă o prioritate pentru România, iar angajamentele asumate de Italia în acest sens sunt apreciate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel