Dragnea vrea REFERENDUM fără PRAG

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Liderul PSD Liviu Dragnea nu-şi reproşează nimic după eşecul referendumului pentru familie, ba chiar contră.  Dragnea a declarat referitor la eșecul referendumului că "Nu trebuie să justific eu nimic. Este un eșec al celor care au votat DA."

 Dragnea a mai declarat  că „ăsta este rezultatul și mergem înainte” și că nu reprezintă un eșec al lui sau al partidului. De asemenea, liderul PSD a contestat cvorumul pentru referendum, spunând că „ideea de cvorum inhibă PREZENȚA la vot”.

„Nu trebuie să justific eu, am văzut tot felul de analize. Sunt câteva constatări: noi stăm agățați de un număr ipotetic de oameni care ar putea fi prezenți la referendum. Toți știm că sunt milioane de români în afara țării, care au drept de vot. Acest cvorum, indiferent că e 30% sau 50%, se dovedește încă o dată că, de fapt, diminuează sau inhibă prezența la vot. Dintr-un motiv foarte simplu. Cei care sunt împotriva întrebării de la referendum au la îndemână un mijloc, care sigur că e pedepsit de lege, dar nimeni nu îl aplică, și anume boicotul. Eu am spus asta în mai multe rânduri: în momentul în care ar fi un referendum fără prag s-ar mări prezența”, a declarat Liviu Dragnea. 

Dragnea a mai spus că boicarea scrutinului că ar fi ilegală. 

"Nu putem face o analiză în PSD pentru că nu a fost vorba de nişte alegeri la care să fi participat PSD. (...) De ce este un eşec? Am obţinut 3,9 milioane de voturi, în 2016 PSD a obţinut 3,2 milioane, de ce ar fi un eşec?"

„S-a spus că e referendumul meu, referendumul PSD-ului. Am auzit chiar oameni de foarte bună-credință că ar fi un interes al meu sau al PSD. Până la urmă, a fost o voință de participare de 4 milioane de români, alții au boicotat, ăsta e rezultatul și mergem mai departe. Nu putem să facem o analiză în PSD pentru că nu au fost niște alegeri la care să fi participat PSD. Am spus că PSD nu face campanie pentru a îndemna oamenii să voteze într-un fel sau altul, ci doar o campanie de informare.”, a adăugat liderul PSD.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel