Două tinere descoperă, după 23 de ani, pe Facebook, că au fost înlocuite la naștere, în Italia: Jumătate de milion de euro de despăgubiri

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Două fetițe au fost înlocuite în spital, imediat după naștere, din cauza unei greșeli: acum regiunea Puglia va trebui să despăgubească una dintre cele două victime cu jumătate de milion de euro.

Regiunea Puglia va plăti un milion de euro unei femei de 33 de ani din Canosa și familiei sale. Timp de 23 de ani, femeia nu a putut să aibă relații cu părinții ei biologici din cauza unui schimb care a avut loc în spital, când micuțele au fost puse în pătuțuri diferite. Hotărârea Tribunalului din Trani vine la zece ani de la descoperire.

Povestea datează din iunie 1989: două fetițe din Canosa, Antonella și Lorena, au fost schimbate din greșeală în leagăn și încredințate la două mame care nu erau mamele lor naturale. Mama biologică a Antonellei va trebui să fie despăgubită cu 215.000 de euro, la fel ca și soțul ei.

Alte 81.000 de euro vor merge la fratele natural, deoarece acesta "nu a putut avea o relație cu sora sa". Antonella, pe de altă parte, va primi o jumătate de milion de euro ca despăgubire pentru viața pierdută.

 

Două tinere descoperă, după 23 de ani, pe Facebook, că au fost înlocuite la naștere

 

Victima a avut o copilărie extrem de dificilă: mama sa "adoptivă" a abandonat-o de mică, iar tatăl său a maltratat-o atât de mult încât a ajuns într-un orfelinat. Fetița a fost apoi încredințată unei alte familii care a crescut-o până la majorat.

Nici viața Lorenei nu a fost ușoară: a spus că a avut o relație dificilă cu părinții ei non-biologici timp de ani de zile. Eroarea medicală a fost descoperită din întâmplare în 2012, datorită unor fotografii de pe Facebook.

După ce a observat o serie de asemănări fizice ciudate, tânăra a decis să se supună unui test ADN, stabilind astfel schimbul care a avut loc în spital.

 

Jumătate de milion de euro de despăgubiri

 

La ani de zile după dezvăluirea faptei, Antonella a cerut daune de două milioane de dolari: unul de la Regiunea Puglia și cealaltă de la Unitățile sanitare locale din Bari și Bat, care, însă, nu au fost găsite îndreptățite să plătească daune. Singura parte responsabilă, în cele din urmă, ar fi regiunea Puglia, deoarece aceasta era responsabilă pentru spitalul din Canosa unde a avut loc schimbul.

Potrivit constatărilor, niciuna dintre cele două fete nu avea o brățară de identificare atunci când au intrat în maternitate, imediat după naștere. În acest fel, mamele nu aveau cum să-și dea seama de greșeală, relatează FanPage.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel