Două ministere intră în reorganizare. Se înființează o direcție pentru implementarea PNRR 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Guvernul urmează să discute în şedinţa de luni un proiect de hotărâre privind reorganizarea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, urmând să se majoreze numărul de posturi atât de execuţie, cât şi de conducere şi să fie creată o direcţie generală privind implementarea PNRR.

Actul normativ modifică şi completează Hotărârea de Guvern 52/2018 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Fondurilor Europene, în vederea eficientizării activităţii actualului Minister al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, transmite Guvernul.

Conform notei de fundamentare, se au în vedere majorarea numărului de secretari de stat de la 5 la 8 posturi, a numărului de secretari generali adjuncţi de la 2 la 4 posturi şi înfiinţarea a două posturi de subsecretar de stat cu cabinetele aferente, "ţinând cont de obiectivele MIPE, precum şi de cele asumate faţă de Comisia Europeană prin PNRR, în calitate de coordonator naţional şi, totodată, pentru asigurarea derulării activităţilor curente aferente perioadei de programare 2014-2020, cât şi din perspectiva responsabilităţilor asumate pe următoarea perioadă de contractare".

Totodată, se propun majorarea numărului de posturi de la 1.407 la 1.943, exclusiv demnitarii şi cabinetele aferente demnitarilor, şi reorganizarea Direcţiei generale management mecanism de redresare şi rezilienţă şi redimensionarea, de la 41 la 105 posturi, atât structural, cât şi ca număr de posturi, în acord cu mecanismul de implementare şi control propus pentru asigurarea suportului necesar în atragerea de proiecte în toate sectoarele emblematice ale politicii UE.

Este prevăzută şi înfiinţarea Direcţiei generale implementare PNRR şi instrumente financiare, cu 66 de posturi.

Pe agenda şedinţei se mai află două proiecte de lege care vizează ratificarea a două tratate semnate de România şi Guvernul Malaysiei, la Kuala Lumpur, la 6 decembrie 2021, privind extrădarea şi asistenţa judiciară reciprocă în materie penală.

Alte hotărâri din ședința de guvern de astăzi



Cabinetul Ciucă urmează să modifice şi HG nr.43/2020 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, în sensul înfiinţării unui post de secretar general adjunct.

Pe agenda şedinţei Executivului, figurează şi un memorandum care propune aprobarea unei metodologii unitare de aplicare a formulelor prevăzute OUG nr. 64/2022 privind ajustarea preţurilor şi a valorii devizelor generale în cadrul proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile.

Tot printr-un memorandum, Guvernul urmează să aprobe metodologia privind întocmirea actelor adiţionale la contractele de achiziţie prevăzute în OUG. 64/2022.

Un alt memorandum ce urmează să fie discutat de Guvern are ca temă nominalizarea membrilor Comitetului de investiţii din cadrul Contractului de finanţare dintre Guvernul României reprezentat de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi Fondul European de Investiţii privind Fondul de fonduri de capital de risc pentru redresare din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, semnat la Luxemburg la 29 decembrie 2021 şi la Bucureşti la 30 decembrie 2021, aprobat prin HG nr. 324/2022. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel