Două microbuze de transport România - Italia, accident cumplit în Ungaria. Un mort și mai mulți răniți

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Cele două microbuze transportau oameni și pachete din România în Italia (Foto: Mesagerul de Neamț)
Cele două microbuze transportau oameni și pachete din România în Italia (Foto: Mesagerul de Neamț)

Tragedie pe autostradă în Ungaria: un șofer român și-a pierdut viața, după ce două microbuze care transportau oameni și pachete spre și dinspre Italia s-au ciocnit violent.

Un accident grav a avut loc pe autostrada 42 din Ungaria, vineri dimineață, în apropiere de localitatea Báránd. Două microbuze cu numere de înmatriculare românești, care se îndreptau spre și dinspre Italia, s-au ciocnit frontal. În urma impactului, o persoană a murit, iar altele au fost rănite.

Victima este un șofer în vârstă de 48 de ani din satul Oglinzi, județul Neamț, care se afla la volanul unuia dintre microbuze. Bărbatul a decedat pe loc în urma impactului violent, potrivit publicației locale Mesagerul Neamț, care publică și imagini de la locul accidentului. Se pare că bărbatul, cunoscut de consăteni ca fiind un om harnic și responsabil, era plecat la muncă în Italia, unde își întreținea familia. Tragedia a adus durere și consternare în comunitatea sa natală, unde era apreciat de cei care îl cunoșteau, potrivit presei locale. 

Cele două microbuze transportau un număr total de 16 persoane, printre care și pasageri care doreau să ajungă în Italia. În urma coliziunii, trei pasageri din primul microbuz și șapte din al doilea au fost răniți, suferind traumatisme de diverse grade. Echipele de salvare au intervenit rapid pentru a le oferi primele îngrijiri și a le transporta la spitalele din localitățile Nyíregyháza și Debrecen. Printre cei răniți se numără și un coleg și consătean al șoferului decedat, care a suferit un traumatism cranian acut și a necesitat intervenție chirurgicală.

Cauzele accidentului sunt încă investigate de autoritățile maghiare. Se iau în considerare mai multe ipoteze, printre care oboseala la volan, neadaptarea vitezei la condițiile de drum sau o posibilă defecțiune tehnică a unuia dintre vehicule.

Ancheta este în curs de desfășurare, iar polițiștii maghiari analizează imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă, precum și declarațiile martorilor oculari. Se așteaptă ca rezultatele finale ale anchetei să ofere o imagine mai clară a circumstanțelor care au condus la producerea tragediei.

 

-------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel