Două femei din Italia, victime ale violenței partenerilor în aceeași zi. Românca a ajuns la spital

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Româncă terifiată de partener: „M-a amenințat cu un ciocan în fața ochilor copiilor mei” / Sursa foto: freepik.com
Româncă terifiată de partener: „M-a amenințat cu un ciocan în fața ochilor copiilor mei” / Sursa foto: freepik.com

O româncă de 42 de ani din Italia a fost agresată de partenerul ei de 34 de ani în urma unei discuții, până când a fost transportată la un spital pentru îngrijiri. Un alt caz de agresiune a avut loc la câteva ore distanță în aceeași zonă din Roma.

Doi bărbați din Roma au fost arestați de către carabinieri în legătură cu infracțiuni grave de rele tratamente în familie, comise asupra partenerelor lor. Ambele incidente au avut loc în cartiere apropiate unul de altul.

În primul caz, o femeie româncă de 42 de ani a fost agresată de partenerul său de 34 de ani în urma unei discuții aprinse. Iar al doilea caz de violență a avut ca personaj principal o femeie în vârstă de 47 de ani, victima agresiunilor fizice ale partenerului ei, în prezența fiicei lor de 9 ani.

 

Româncă bătută până a ajuns la spital

 

În prima intervenție, o femeie româncă de 42 de ani a raportat carabinierilor de la o stație din Roma că a fost agresată de partenerul ei de 34 de ani în urma unei discuții aparent banale. Bărbatul a folosit lovituri violente cu pumnii și picioarele, iar victima a fost transportată la spitalul „Sant Andrea”.

Românca a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost ținută sub observație. Carabinierii au intervenit rapid și l-au arestat pe bărbat, care a fost transferat la închisoarea Regina Coeli din Roma, conform presei italiene.

 

Mamă agresată în fața fetiței sale în Roma

 

În al doilea incident, carabinierii din Roma au răspuns la un apel disperat dintr-un cartier apropiat de primul. Victima, o femeie de 47 de ani, a raportat că a fost amenințată și agresată cu lovituri de palme și pumni de către partenerul ei de 53 de ani.

Un aspect îngrijorător a fost prezența fiicei lor de 9 ani în timpul agresiunii. Victima, tratată la fața locului de către personalul medical 118, a semnalat că acest comportament violent era un episod recurent, desfășurându-se pe parcursul unei perioade semnificative de timp. Bărbatul de 53 de ani a fost arestat și dus la cazarmă, unde așteaptă validarea arestului.

Arestul a fost validat, iar bărbatul de 53 de ani a fost plasat în arest la domiciliu, în timp ce bărbatul de 34 de ani rămâne în închisoare. În ciuda arestului, este important să subliniem că acuzațiile nu sunt echivalente cu condamnările, iar sistemul judiciar italian prevede mai multe etape de judecată pentru a stabili responsabilitatea și vinovăția în mod corespunzător.

Comunitatea și autoritățile continuă să se concentreze asupra acestei probleme grave, cu scopul de a proteja victimele violenței domestice și de a asigura o justiție adecvată în instanță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel