Două familii au salvat cinci români prin donarea de organe. „Oamenii pot schimba destine”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Două familii au salvat cinci români prin donarea de organe. „Oamenii pot schimba destine” / Sursa foto: freepik.com
Două familii au salvat cinci români prin donarea de organe. „Oamenii pot schimba destine” / Sursa foto: freepik.com

Cinci români au primit o nouă șansă la viață datorită gestului altruist a două familii din București și Oradea, care au acceptat donarea de organe în urma morții cerebrale a unor membri ai familiilor lor. 

Agenția Națională de Transplant a anunțat că acest act de generozitate a avut loc în cadrul unui maraton pentru viață desfășurat în 24 de ore, în care echipele medicale au făcut posibilă salvarea a cinci vieți prin transplantul de organe.

Lupta pentru viață a avut loc la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB), unde familia unui pacient aflat în moarte cerebrală a fost de acord cu donarea de organe. Eforturile echipei de terapie intensivă și coordonare a spitalului au permis salvarea unui pacient în stare critică printr-un transplant hepatic realizat la Institutul Clinic Fundeni. De asemenea, doi alți pacienți au fost salvați prin transplant renal efectuat tot la Institutul Clinic Fundeni, aceștia fiind eliberați astfel de necesitatea ședințelor lungi de dializă.

Un sprijin neprețuit a venit și din partea unei familii din Oradea, care în ciuda durerii provocate de pierderea unui membru drag, au ales să ofere șansa la viață altor oameni prin donarea de organe. La Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor - Oradea, echipa de terapie intensivă și coordonare, împreună cu echipa chirurgicală de prelevare de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj, au reușit cu succes să realizeze un transplant renal pentru doi alți pacienți.

 

Toate transplanturile au fost reușite

 

„În spatele acestor victorii pentru viață stau miile de ore de muncă, de abnegație și dăruire a unor profesioniști care și-au dedicat viața și cariera acestei activități. Încă o dată, mulțumim cu profund respect familiilor donatorilor pentru gestul neprețuit, gest ce demonstrează că, prin bunătate și iubire, oamenii pot schimba destine și înfăptui minuni pentru semenii lor. De asemenea, mulțumim tuturor echipelor de medici și asistenți care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă singura șansă la viață, precum și conducerilor unităților sanitare pentru susținerea Programului Național de Transplant”, spun reprezentanții Agenției Naționale de Transplant conform Observator.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel