Dosarul VOTULUI din Diaspora. ANUNȚ important din partea DNA

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

DNA a clasat dosarul votului românilor din Diaspora la alegerile prezidențiale din 2014, deși indiciile au arătat clar că românii au fost împiedicați să voteze.

Procurorii DNA au clasat dosarul penal în care anchetau împiedicarea românilor din diaspora să voteze la alegerile prezidențiale din 2014. Printre motivele enunțate de DNA ar fi refuzul Senatului de a aviza începerea urmăririi penale împotriva lui Titus Corlățean, care la acel moment era ministru de Externe și parlamentar PSD.

DNA arată că, din probele administrate în cursul urmăririi penale, s-a stabilit că exercitarea dreptului la vot al cetățenilor români aflați în străinătate ar fi fost în mod serios îngreunată, și în anumite cazuri chiar împiedicată. Astfel, numeroase persoane au fost puse în fața imposibilității de a-și exercita dreptul electoral.

Procurorii ceruse ca Titus Corlățean să fie urmărit penal pentru abuz în serviciu și împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Una dintre cauzele care a generat această situație a fost reprezentată de cadrul legal deficitar în baza căruia s-a desfășurat procesul electoral. Un număr însemnat de sesizări au solicitat efectuarea de cercetări sub acest aspect și în ceea ce privește omisiunea autorităților de a adopta acele măsuri legislative care să faciliteze exercitarea drepturilor electorale.

Procurorii anticorupție au dispus clasarea acestui dosar în 15 noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel