Dosarul 10 August. Viorica Dăncilă și Carmen Dan ar putea fi audiate. Procurorul general Gabriela Scutea, anunțul serii

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Dosarul 10 August. Viorica Dăncilă și Carmen Dan ar putea fi audiate. Procurorul general Gabriela Scutea, anunțul serii
Dosarul 10 August. Viorica Dăncilă și Carmen Dan ar putea fi audiate. Procurorul general Gabriela Scutea, anunțul serii

Procurorul general al României, Gabriela Scutea, a vorbit la Euronews România despre ce fapte riscă să se prescrie în Dosarul 10 august și dacă există presiuni cu privire la trecerea timpului în derularea cercetărilor. Procurorul a explicat și ce etape urmează în acest dosar, cine a dat ordinul intervenției și dacă politicienii care s-au aflat la conducere în acel moment vor fi reaudiați.

Gabriela Scutea a declarat, la Euronews România, că în urma unor plângeri formulate de anumite ONG-uri care au susținut protestul din 10 august 2018, împotriva fostului ministru de Interne, Carmen Dan, împotriva fostului prim-ministru al României, Viorica Dăncilă, dar și împotriva unor conducători ai unor partide politice aflate la guvernare, nu va fi exclusă o audiere.

Procurorul general al României, Gabriela Scutea a menționat că au fost identificați 20 de noi suspecți, jandarmi cu funcție de execuție, care se aflau în stradă, în ziua de 10 august 2018. Aceștia sunt acuzați că au depășit limitele legale ale intervenției, mai precis că au folosit violența în mod nejustificat. Angajații Jandarmeriei au fost identificați în urma imaginilor filmate în Piața Victoriei.

 

Carmen Dan sau Viorica Dăncilă, posibil să fie audiate

 

„Există niște limite în ceea ce privește comunicarea noastră publică. Rezultă, în mod clar, din poziții adoptate din ONG-urile care i-au susținut pe protestatari, cât și a unor perosoane individuale că au formulat plângeri împotriva fostului ministru de Interne, împotriva fostului prim-ministru al României, împotriva unor conducători ai unor partide politice aflate la guvernare, în perioada respectivă, împotriva prefectului Municipiului București și apoi mai există și alte persoane cu funcții de o imporanță mai redusă”, a menționat procurorul general al României.

Aceste plângeri vor fi urmate de audieri sau reaudieri, mai subliniează procurorul general al României. „Au fost efectuate anumite audieri în momentul în care cauza s-a aflat la DIICOT, dar nu suntem în momentul în care să fie persoane suspectate pentru infracțiunile care sunt reținute autorilor principali cei trei conducători din Jandarmeria Română și secretarul de stat în MAI.”

Procurorii au primit toate imiaginile de pe camerele de supraveghere de la protestele din 10 august 2018. Au fost zeci, poate chiar sute de ore de vizionare, pentru a putea analiza pas cu pas șirul evenimentelor. Procurorul general al României exclude însă ca unele pasaje din cadrul protestelor să fi fost omise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel