Dorina Rusu, membră a CNA, s-a trezit acuzată de lipsă de patriotism după ce a criticat clipul Guvernului pentru Centenar

StiriDiaspora Team / 2 dec 2018, 09:50 Salveaza PDF Comentarii

Dorina Rusu, membra a Consiliului Național al Audioviziualului, a relatat pe pagina personală de Facebook cum a decurs ultima ședință în care a fost discutat clipul video făcut de Guvern pentru celebrarea Centenarului.

„“Toți ăia care critică guvernul de centenar sunt niste idioți. M-am săturat de că..turile astea”, a fost concluzia unui membru CNA susținător al Guvernului, scrie Dorina Rusu.
Clipul realizat cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Unirii a fost criticat pe internet și în presă, atât pentru feleul ăîn care a fost realziat li care amintea de perioada de dinainte de 1989, dar și pentru faptul că a folosit imagini din alte țări ca să ilustreze un film despre România, ceea ce este impardonabil.

Dorina Rusu relatează în psotarea sa că Secretariatul General al Guvernului, sub conducerea lui Toni Grebla, a solicitat CNA o recomandare pentru ca spoturile să fie difuzatede televiziuni și de posturile de radio.

„Nu mai e nevoie să povestesc despre înșiruirea de minciuni, clișee și de afirmații ridicole pe care le cuprind spoturile, pentru că mulți au văzut deja filmul. Ca să nu mai spun cât de ridicol este să vorbești despre "creșterea gradului de conștientizare a importanței zilei Naționale a României" și despre "diseminarea mesajelor din materialul audio-video" cu două zile înainte de 1 Decembrie(...) Ceea ce face ca mesajele din spoturi să fie de-a dreptul grotești este faptul că vocea care le prezintă este aceea care asigura fundalul celebrei emisiuni Wow Biz de la Kanal D, pe vremea cand în studio era invitat Leo de la Strehaia. Așa se explică de ce ai senzația că asculți manele cand auzi Vocea vorbind despre albastrul de Voroneț, Brancuși, nemuritorul Dracula, holdele mănoase, Cioran, Hagi și Ana Aslas, vaccinul antiholeric, marea albastra, pădurile virgine și ce mai este mestecat pe-acolo, ca într-o shaorma cu de toate, cele mai multe toxice. Unul dintre spoturi se incheie apoteotic cu propoziția "Miracolul continuă!", rostită de aceeași voce. M-am gândit la Viorica Dăncilă când am auzit-o”, a  scris Rusu.

Aceasta relatează faptul că în momentul în care a izbucnit în râs și a spus că aceste clipuri „sunt penibile” și „nu ar trebui difuzate”, mai mulți membri CNA numiți de PSD au acuzat-o că este lipsită de patriotism.

Gabriel Tufeanu, membru CNA, a spus în plină ședință : "M-am săturat de că...urile astea" și "În loc să fim uniți, să spunem măcar acum ce avem bun, vedem numai ce e rău. Așa a făcut și ăla care te-a trimis aici, colega: a stricat momentul solemn, a atacat, a criticat".

„Concluzia lui a fost că toți cei care, acum, de centenar, critică realizările Guvernului (inclusiv spoturile) sunt niște idioti. Dacă-mi amintesc bine, chiar a bătut cu pumnul în masă. Apoi a ieșit din sală. Un mesaj foarte potrivit pentru felul în care acest guvernul și susținătorii lui știu să serbeze centenarul: ceaușism, manelism, înjurături. Desigur, recomandarea a fost votată (au fost numai două voturi împotrivă, al meu si al lui Florin Gabrea)”, a încheiat ea.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy