Donald Trump și Kim Jong-un, la Hanoi

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Cei doi lideri sunt deja la Hanoi pentru al doilea summit privind denuclearizarea. Liderul nord-coreean a călătorit 4.500 de kilometri cu trenul și cu mașina pentru a ajunge de la Phenian în capitala Vietnamului. Kim Jong-un, după o călătorie de 60 de ore în trenul care a traversat toată China, a coborât la graniță pentru a-și continua deplasarea cu mașina sa oficială. A ajuns la Hanoi, în limuzina sa, direct în mijlocul mulțimilor de pe străzi care doreau să-l vadă, în blițurile fotografilor, pe un covor roșu. O oră mai târziu, în noapte, președintele american, Donald Trump, a sosit într-un mod mult mai obișnuit: cu avionul, și cu mulțimile diminuate de întuneric.

Începând de miercuri, cei doi lideri vor discuta, în cele două zile, cum să avanseze procesul de negociere care a început în luna iunie a anului trecut în Singapore. Faptul că Donald Trump și Kim Jon-un se află față în față și și-au dat mâna, e un progres. Discuțiile din centrul istoric din Hanoi ale celor doi lideri trebuie să ajungă la acorduri specifice sau să riscă pierderea credibilității procesului. Cei doi lideri s-ar putea înțelege asupra înființării de birouri de legătură în țările lor. Echipele conduse de Stephen Biegun, din partea SUA, și de fostul ambasador nord-coreean din Madrid, Kim Hyok Chol, au reușit să dezvolte o relație profesională, s-a anunțat la începutul Summitului.

Kim a sosit în Vietnam însoțit de întregul său personal. Alături îi sunt sora și confidentul său, Kim Yo-jong, și de șeful său de personal, Kim Chang-song.

Sosirea președintelui Statelor Unite ale Americii a declanșat o agitație la hotelul Meliá din Hanoi, unde va rămâne toată perioada. Casa Albă a rezervat o parte a hotelului pentru a instala acolo un centru de presă a corespondenților care acoperă vizita președintelui SUA. Cu doar câteva ore înainte de sosirea lui Trump, funcționarii și corespondenții Casei Albe au primit ordin de la guvernul vietnamez să transfere camera de presă.

 

O

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel